Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb mezelf helemaal stuk gelopen”

Niels Goderis wint na aanvallend­e race

- (basp)

Niels Goderis won zaterdag op imposante wijze de 10 mijl van Essen. De 25-jarige Wuustwezel­naar liep vrijwel van start tot finish op kop en zette een stevige tijd van 53’16” neer. Els Van Hooydonck maakte met een zege bij de vrouwen het succes voor de inrichtend­e club ESAK compleet.

Na een snoeihard begin (kilometers aan 3’08”) vormde zich een kopgroep van vier met Sven Janssens, Hicham Migou, Tom Van Dyck en Niels Goderis. Maar die schudde al snel zijn metgezelle­n af. Hij moest wel blijven pushen tot het einde om de ervaren Van Dyck af te houden. “Al direct na de start versnelde Hicham Migou”, begint Goderis. “Ik ging er onmiddelli­jk achteraan, maar iets later stapte hij uit. Vanaf dan liep ik tegen mezelf. Het was gewoon een uur keihard tempo maken. Ik heb mezelf helemaal stuk gelopen. Mentaal was het zwaar. Ik heb héél hard afgezien. Maar ik ben wel superconte­nt.”

Hij won in met 28” voorsprong op veteraan Tom Van Dyck (AC Break). “Tom liep ook heel sterk. Hij belandde een beetje in dezelfde situatie als ik. Ook hij moest bijna de hele race in zijn eentje lopen.” Sven Janssens (ZWAT) werd derde in 54’42”.

Goderis was erg tevreden over zijn tijd. “Vooraf kon ik moeilijk inschatten wat ik zou kunnen op een 10 mijl. Dat ik 53’ liep, terwijl ik de hele race in mijn eentje liep en er ook nog een regenbui viel, is een goed teken. Het is de eerste keer dat ik deze 10 mijl won.”

“De voorbije drie weken deed ik ieder weekend een wedstrijd. Nu is het tijd om opnieuw te trainen. De volgende wedstrijd wordt de Antwerp Ten Miles op 22 april. Als ik deze vorm kan aanhouden en niet geblesseer­d raak, ziet er goed uit. In de zomer wil ik vooral nog een goeie 5000m op de piste lopen.”

Bij de vrouwen maakte Van Hooydonck haar favorieten­rol waar. De 50-jarige kreeg de zege niet cadeau. Elke Beerlings legde haar het vuur aan de schenen. Maar uiteindeli­jk won de thuisatlet­e in 1u06’30”, voor Beerlings (1u06’44”) en Julie Eysackers (1u10’23”).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium