Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had zelfs twéé alibi’s verzonnen voor mijn deelname”

Afvaller Channy De Windt:

- (jdr)

De Mol stuurde zondagavon­d zijn tweede vrouw naar huis. Na psychologe Kelly, kreeg Channy (26) nu een rode duim. “Mijn zus was er nochtans van overtuigd dat ik de mol was. Sorry meid!”

Channy De Windt uit Hechtel had haar deelname aan De Mol wel héél zorgvuldig afgescherm­d. Ze verzon niet één maar twee alibi’s om een tijdlang in Mexico te vertoeven. “Ik had er eentje voor mijn werk en eentje voor thuis. Op mijn werk vertelde ik dat ik met mijn papa naar Curaçao was getrokken. Mijn vader is daar geboren, dus dat leek me aannemelij­k. Volgens mijn familie, vrienden en omgeving zat ik dan weer in Sri Lanka. Zogezegd voor ontwikkeli­ngshulp. Slechts twee mensen wisten dat ik in Mexico zat voor De Mol: mijn mama en mijn vriend.”

Iedereen slikte Channy’s excuses als zoete koek, tot het die ene dag bijna fout liep. “Ik had ooit, lang geleden, eens gezegd dat het me wel tof leek om mee te doen aan De Mol.

Dat moet ergens zijn blijven hangen, want tijdens een teammeetin­g kwam een collega binnen en die flapte er zomaar uit: wat als jij nu eens níét met je pa naar Curaçao ging, maar meedeed aan De Mol?”

Zus

“Ik moest even slikken, waar kwam dat plots vandaan? Gelukkig heb ik een getinte huid, zodat ik niet snel rood word. Ik heb toen koeltjes gezegd dat ik mijn familie in Curaçao al een eeuwigheid niet meer had gezien.”

Een leugentje om bestwil, waar iedereen gelukkig om kon lachen toen eenmaal bekend werd dat Channy inderdaad deelnam aan De Mol. “Ook toen mocht ik natuurlijk niets verklappen, en verschille­nde mensen gingen ervan uit dat ik de mol was. Mijn zus, bijvoorbee­ld. Pas toen ik er zondagavon­d uitging omdat ik verkeerd heb gegokt, ontdekte ze dat ik het niet was. Helaas, maar ik hou aan dit avontuur de fijne herinnerin­g aan de hechte band in de groep over. Het lijkt haast niet te geloven, maar in die vijf dagen waren we al héél close geworden.”

 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ??
FOTO CARLO COPPEJANS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium