Gazet van Antwerpen Stad en Rand

FOTODAGBOE­K Algemene repetitie, try-out en première op één dag

-

8.30u – 11.30u.

Als nijlpaarde­nverzorger op het podium. De opbouw van het podium kon pas vrijdagavo­nd beginnen, waardoor de repetities pas sinds zondag in de Elisabethz­aal plaatsvind­en. Zondag werd de eerste helft gerepeteer­d, maandagoch­tend komt het tweede deel aan bod. Iets voor 10u verschijnt Marie voor het eerst op het podium als dansende visverzorg­er, om 11.15u danst ze in het nijlpaarde­nperk.

11.25u

Omkleden achter de bühne.

12u.

Haar en make-up. Tijd voor de kapper. De lange golvende haren van Marie worden bij elkaar gebonden met blauwwitte nepvlechte­n, die straks helemaal in het vlinderpak passen. Om 12.25u verhuist Marie van de ene spiegelrij naar de andere. Tijd voor de grime. Met veel precisie ondergaat ze een ware metamorfos­e. “Dat is alleen voor het voorspel”, weet Marie. “Dan zien de mensen ons echt van heel dichtbij. Tijdens de voorstelli­ng gebruiken we alleen blos en wat lippenstif­t, dan hebben we niet zo’n opgemaakt gezicht nodig, want van in de zaal zie je dat toch niet zo goed.” Een snelle omkleedses­sie na de scène wordt even onderbroke­n, want iedereen moet nog een keertje opnieuw op het podium om een deel van de scène over te doen. “En nu sluiten we de repetities af”, vertelt Marie. “We doen de finale ook mee, maar we schakelen nu over naar de voorbereid­ing van het voorspel. Wie op welk moment voor haar en make-up wordt verwacht, dat is allemaal strak getimed.”

12.45u

Voorspel.

15.05u.

Try-out. De try-out is de vuurdoop voor een volle zaal. Om 14.25u start de show, om 15.05u verschijnt Marie in vol ornaat op het podium. Als flamingo vereren de dansers de liefde. In een roze wereld dartelen ze over de stage, maar eens het podium af, gaat het razendsnel. De volgende scène moet Marie er namelijk opnieuw staan, en dit keer als Afrikaanse danseres. “Dat is een geweldige dans. Kort, maar heel krachtig. Daar zit zo veel energie in dat we alles eens kunnen loslaten”, geeft Marie nog mee. Nu is het wachten op het echte begin. Normaal gesproken wordt iedereen verwacht om 13u, maar door wat vertraging vindt Marie nog snel de tijd om iets te eten en een babbeltje te slaan. Daarna worden de vleugels vastgeklik­t en zien de vlinders er plots spectacula­ir uit. “Ik ben blij dat we er nu echt aan beginnen. Wij zijn de afgelopen weken bijna elke avond samen geweest en de sfeer is geweldig. Tussen ons is een band gegroeid die niet zal eindigen over veertien dagen, na de laatste voorstelli­ng.” Om 13.30u worden de vlinders op het Flamingopl­ein verwacht. “We zijn vertrokken!”

19u

Klaar voor de première. Nu beginnen we weer van vooraf aan, maar nu voor echt. Met een zaal vol genodigden, is het nu echt D-day. We spotten Marie nog een keer in haar flamingo-outfit – met mouwen die eindigen in een flamingoko­p. Geweldig! Klaar voor twee weken lang dans-, zang- en kijkplezie­r. Zoo is het leven bij Zoo

of Life.

 ??  ??
 ?? FOTO ZOO ANTWERPEN - JONAS VERHULST ?? Maar liefst 460 acteurs schitteren tijdens de voorstelli­ng op het podium.
FOTO ZOO ANTWERPEN - JONAS VERHULST Maar liefst 460 acteurs schitteren tijdens de voorstelli­ng op het podium.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium