Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eigenlijk zijn we nooit man en vrouw geweest”

Het jawoord van Wendy en Damiano werd zoals verwacht een nee

- TOM DE LEUR

“Ik was héél graag de vrouw aan uw zijde geweest.” Wendy zei het gisteren met tranen in de ogen tegen Damiano in Blind Getrouwd.

Maar de chemie is er niet, dus gaan ze uit elkaar. De knop hebben ze omgedraaid. “Damiano was zogezegd de boer die alleen aan eten kon denken, Wendy het onzekere dutske. Daar kunnen we wel om lachen.”

Stewardess Wendy Dirven (30) uit Antwerpen voelde het al die eerste dag: een zekere terughoude­ndheid bij sportleerk­racht en personal trainer Damiano Fiore (38) uit Huldenberg, de man met wie ze blind in het huwelijk was getreden. Op huwelijksr­eis, de tweede dag, sprak Damiano het meteen uit: de chemie is er niet. Maar er was een “maar”, zegt Damiano: “Misschien stonden de camera’s en de stress die chemie wel in de weg. Ik heb dat heel eerlijk tegen Wendy gezegd.”

Voor Wendy was het even slikken: “Ik ga niet zeggen dat ik keiverlief­d was. Maar ik zag het wel zitten. Omdat Damiano zich inhield, ben ik ook een beetje op de rem gaan staan. Uit zelfbesche­rming. Want we vertrouwde­n elkaar wel.”

Dat Damiano de bewonderen­de blik van Wendy niet beantwoord­de, kreeg hij van de kijker meteen op zijn brood. Toen Wendy op reis haar kleren uittrok om in bikini te gaan liggen, zat Damiano verdiept in zijn boek. Damiano lacht: “De nacht ervoor hadden Wendy en ik een heel moeilijk gesprek gehad, zonder camera’s. Dat was nodig, want Wendy kon er niet van slapen. De volgende ochtend moesten we een hoop vragen beantwoord­en voor de camera en gingen we naar het strand. Mijn hoofd zat echt vol, ik was totaal verkrampt.”

Wendy: “Daar zit je dan, op een strand vol mensen, met een camera. Damiano heeft zelfs zijn zwembroek niet aangetrokk­en omdat hij zo op zijn ongemak was. Oké, hij keek niet naar mij in bikini. Had hij dat wel gedaan, was het misschien ook niet goed geweest. Met heel die #MeTooaffai­re weet je het op de duur niet meer.”

Geen misbruik

De kijker die op alles commentaar heeft: ook voor Wendy en Damiano was het wennen. Zo vragen heel wat mensen zich af of Damiano homo is. “Zo gaat dat blijkbaar. Ik heb niet de juiste gevoelens voor Wendy, dus zal ik wel een homo zijn. Ik ben geen homo en ik vind het niet erg dat mensen dat denken, maar ik vind het wel erg voor de homogemeen­schap. Want je wordt als man wel erg snel in een vakje gestopt.”

“Ik weet ook wel dat Wendy een mooie vrouw is, hoor. Maar ik wou daar geen misbruik van maken. Zo veel respect heb ik wel. Dat was mijn enige vrees toen ik mij inschreef, dat de mensen me niet zouden zien zoals ik ben. Ik hoor dat van mijn leerlingen. Die kijken thuis samen met hun ouders. Dan zeggen die leerlingen tegen mij: wij hebben u verde- digd, wij weten dat je zo niet bent.”

Wendy knikt: “Damiano werd beschouwd als de boer die geen aandacht geeft, ik was het onzekere dutske. Zelfs mijn ouders zeggen het: we moeten Damiano altijd verdedigen.”

Binnenkort zijn Wendy en Damiano officieel gescheiden. Dan zijn ze ex-vrouw en ex-man, al zullen ze elkaar nooit zo noemen. Wendy: “Wij hebben nooit een liefdesrel­atie gehad, we gingen nooit echt verliefd worden op elkaar, zijn nooit echt man en vrouw geweest, alleen op papier. Het was er gewoon niet. Ik heb dat erg gevonden, maar die knop is omgedraaid. We hebben er alles aan gedaan, ik kan het nu aanvaarden. Ik ben zelfs klaar voor een nieuwe relatie.”

Damiano: “Wendy en ik hebben elkaar hier door geholpen, want het was heel zwaar. Ik ben er vier kilo door vermagerd. Ik ben in Afrika geweest en daar met de dood bedreigd; dat was niets in vergelijki­ng met wat Blind Getrouwd met je doet. Maar spijt? Geen seconde. Wat Wendy en ik hebben doorgemaak­t, dat is van ons. Voor altijd.”

Damiano Fiore

Kandidaat ‘Blind Getrouwd’

‘‘Wat Wendy en ik hebben doorgemaak­t, dat is van ons. Voor altijd.’’

 ?? FOTO'S DBA, VTM ?? Wendy Dirven en Damiano Fiore: “We hebben elkaar hier door geholpen, want het was heel zwaar.”
FOTO'S DBA, VTM Wendy Dirven en Damiano Fiore: “We hebben elkaar hier door geholpen, want het was heel zwaar.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium