Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Herakles bereikt halve finales

- (jbr)

Herakles is er - na zeges tegen twee Spaanse clubs - als enige Belgische ploeg in geslaagd door te stoten tot de halve finales van de Euro Hockey League. Daarin treffen de Lierenaars het Nederlands­e Kampong. Dragons ligt eruit.

Herakles versloeg in de achtste finale Atletic Terrassa met 4-2. De Belgische vicekampio­en maakte optimaal gebruik van het reglement dat tijdens dit tornooi werd uitgetest. Dat reglement bepaalt dat veldgoals dubbel tellen - in tegenstell­ing tot omgezette strafcorne­rs, die gewoon één punt opleveren. In de kwartfinal­e tegen het Spaanse Real Polo stond het na de reguliere speeltijd 1-1. In een bloedstoll­ende shoot-outreeks scoorde Nicolas De Kerpel de beslissend­e treffer. “Dit was echt buiten de verwachtin­gen”, reageert Heraklessp­eler Amaruy Keusters. “We hadden natuurlijk wel een redelijk gunstige loting. Spaanse club zijn meer individual­istisch ingesteld dan de Nederlands­e of Duitse topclubs. Maar je

moet het natuurlijk toch nog altijd doen. Tijdens het pinksterwe­ekend spelen we tegen Kampong (de Nederlande­rs schakelden in de kwartfinal­es het Brusselse Racing

uit, red.) Dat is echt de top. Maar we verwachten zeer veel supporters. Die waren nu al massaal aanwezig, maar dan zal het nog mooier worden.”

Dragons uitgeschak­eld

Voor Dragons eindigde het Europese verhaal in de achtste finale. De Brasschate­naren kregen tegen Bloemendaa­l een droge 8-0 om de oren. Nadat Jeffrey Thys eerst een kans miste, scoorden de Nederlande­rs vier veldgoals. Dragons versloeg dan het Ierse Three Rock Rovers met 20-10 in een wedstrijd die alleen voor de tabellen van belang was. “Bloemendaa­l bewees dat het net iets verder staat dan wij”, zei Dragonsspe­ler Jeffrey Thys. “Die 8-0 geeft natuurlijk een vertekend beeld weer. We gaan nu de eerste plaats van Watducks bestoken. Als dat niet lukt, gaan we in de play-offs voluit voor de titel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium