Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Doelpunt kwam een beetje uit de lucht vallen”

Thomas Van Zantvoort bezorgt City Pirates zuur verdiend punt na moeilijke avond

- KURT GULDENTOPS

City Pirates bleef zaterdag in zijn inhaalmatc­h tegen Vosselaar voor de derde week op rij zonder zege. Thomas Van Zantvoort redde diep in de tweede helft nog een punt voor de thuisploeg.

“En zo eindigde het onderonsje ook in een billijk gelijkspel”, oordeelde de aanvaller van City Pirates. “In de eerste helft kwamen we niet te best voor de dag. Na de pauze liep het iets beter. Maar 90 minuten lang hadden we het toch moeilijk met Vosselaar. Het is een fysiek sterke ploeg, die het leep aanpakt. Altijd hebben we het lastig met hen en dat was deze keer niet anders. Een leuke avond werd het dus niet en al bij al mogen we nog blij zijn met dat gelijkspel.”

City Pirates werd tien minuten voor tijd immers op achterstan­d gezet na een doelpunt van bezoeker Nijs. Maar nauwelijks drie minuten later al stelde Van Zantvoort gelijk met een rake knal vanop afstand.

“Eerlijk: dat doelpunt kwam een beetje uit de lucht vallen. Na onze achterstan­d vreesde ik het ergste, want ondanks een betere tweede helft kwamen we niet tot veel kansen. Die 1-1 was dus welkom en ook wel rechtvaard­ig, denk ik.”

Niets meer te verliezen of te winnen

Nog vier wedstrijde­n resten er City Pirates, dat in deze competitie niks meer te winnen heeft, maar evenmin iets te vrezen. “En dat voel je toch ook wel een beetje”, geeft Van Zantvoort toe. “Eens op het veld wil iedereen er uiteraard wel vol voor gaan, maar in aanloop naar de wedstrijde­n is de beleving soms toch net iets minder. Zaterdag tegen Hasselt, voor eigen volk, zou het toch nog een keertje leuk zijn om met een overwinnin­g uit te pakken. We moeten de laatste rechte lijn van de competitie aangenaam trachten te houden.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Thomas Van Zantvoort viert zijn doelpunt tegen Vosselaar.
FOTO TOM GOYVAERTS Thomas Van Zantvoort viert zijn doelpunt tegen Vosselaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium