Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We wisten dat het kon”

Hellvoc en Sofie Goris verrassen Zandhoven

- Setstanden: 25-23 21-25 25-21 25-12. JEF TEUGHELS

Wat quasi niemand voor mogelijk hield, gebeurde toch: tweedeprov­incialer Hellvoc won de bekerfinal­e tegen het in eerste divisie spelende Zandhoven. De zes punten voorgift per set bleken een onoverkome­lijke hindernis voor Zandhoven. “We wisten dat het kon en hebben het toch maar mooi voor elkaar gekregen”, zegt Sofie Goris van Hellvoc.

Hellvoc bouwde in de eerste set al snel zijn voorgift uit naar 14-9. Zandhoven kwam onder druk te staan en faalde in receptie. Bij 18-10 scoorde Meynants voor Zandhoven en met bloks werd de kloof verkleind naar 1914. Veel dichter kwam Zandhoven niet meer.

In set twee was het verrassing­seffect sneller weg. Zandhoven bepaalde nu meer het spel en bij 11-14 was Hellvoc-coach Claes al aan zijn tweede time-out toe. Hellvoc scoorde nog moeilijk en Zandhoven duwde door: 11-16. Een ace van Mannaert gaf even hoop, maar de foutenlast bleef te hoog bij Hellvoc, dat toch tot 1719 terugkwam. Na een time-out stoomde Zandhoven door naar 18-22. Zo werd het 1-1.

In set drie was Hellvoc even de pedalen kwijt en stapelde het de foutjes op. Toch kon Zandhoven de kloof van de zes punten voorgift niet dichten. Zandhoven deed een verwoede poging, maar Sofie Goris scoorde het verlossend­e punt.

In set vier zette Hellvoc zijn ambities meteen kracht bij. Bij 16-8 probeerde Zandhoven nog even, maar drie opeenvolge­nde opslagpunt­en van Stien Mannaert waren er te veel aan. Audry Reypens knalde de 25-12 op het bord.

“We hebben hier keihard naar- toe gewerkt en gaan nu vol voor de triple”, vertelt een dolgelukki­ge Sofie Goris.

“We geloofden er echt in”

“We hadden een goede scouting meegekrege­n en hebben ons nooit laten wegdrukken. Ik denk dat we met onze stevige services de basis hebben gelegd voor deze zege. Zij konden eigenlijk nooit hun stempel op deze wedstrijd drukken en wij konden vrijuit ons ding doen. We hebben nu de Antwerpse beker en de titel al binnen. Nu focussen we op de gewestelij­ke beker, want ook daar spelen we de finale. Maar eerst nog genieten van deze zege. We wisten dat het kon, we geloofden er echt in en we hebben het met zijn allen toch maar mooi voor elkaar gekregen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Uitzinnige vreugde bij Hellvoc na de bekerwinst tegen Zandhoven.
FOTO TOM GOYVAERTS Uitzinnige vreugde bij Hellvoc na de bekerwinst tegen Zandhoven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium