Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kiest Wout van Aert beter voor de weg?

-

Beter team zoeken

Wout Van Aert zou inderdaad klassieker­s als de Ronde of Parijs-Roubaix kunnen winnen, maar dat zal toch enige aanpassing vergen. Het crossen zal hij inderdaad minsten moeten beperken tot een paar wedstrijde­n per seizoen. Belangrijk­er is zijn team. Teamwork is deze tijden noodzakeli­jk om grote koersen te winnen. Het is dus belangrijk dat Wout overstapt naar een goed team. Zijn huidige ploeg haalt, met alle respect, niet het niveau om mee te spelen met de grote jongens. Huidig contract dus zo snel mogelijk ontbinden en overstappe­n naar een goed gestructur­eerd, profession­eel team.

ROBERT STAM, WOMMELGEM

Mee met de wereldtop

In de Ronde met de wereldtop mee over de hellingen en top tien, terwijl de wereldtop in het veldrijden maar bestaat uit twee renners. Keuze is dus snel gemaakt. Veldrijden als voorbereid­ing op de weg. Toptalent!

BERT LIMBOS, HERENTHOUT

Evenveel verdienen?

Hij kan een grote klassieker winnen, maar dat is natuurlijk niet zeker. En kan hij op de weg evenveel verdienen? Wat toch ook belangrijk is. En wat als het tegenvalt?

JAN AERENHOUTS, EDEGEM

Finale met Mathieu van der Poel

Over drie jaar een finale in de Ronde tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Ik kan niet wachten, dat wordt smullen!

MARCEL NIEUWDORP, ZEGGE (NEDERLAND)

Talent niet verloren laten gaan

Wout moet in het veldrijden blijven, maar daar zijn koersen of klassement­en uitkiezen. Dan kan hij dat combineren met een carrière op de weg. Anderen malen in de winter kilometers af in het zuiden, Wout doet kracht op in het veld. Zo’n talent mag niet verloren gaan.

JAN D’HOORE, MELSELE

Rustig afbouwen

Neen, het zou zonde zijn voor het veldrijden dat Wout het veld zou verlaten. Hij presteert nu op beide vlakken goed. Het is nog te vroeg om te switchen. Als hij toch de weg boven het veld zou verkiezen, zou ik hem aanraden het veld rustig af te bouwen.

STEF COECK, KONTICH

Wat met de supporters?

Het talent voor de weg is aanwezig bij Wout, maar ik stel me de vraag: is deze conclusie niet wat te vroeg op zijn leeftijd? En wat met zijn schare supporters in het veldrijden? Ik zie die niet zo snel overstappe­n naar de weg, dat is volgens mij voor hen een heel andere belevenis.

PAUL VANDEWOUWE­R, LAAKDAL

Doodlopend spoor

Ja, veldrijden is toch een kleine sporttak, wereldwijd gezien. Het is maar een beperkt aantal rijders elk jaar. Een doodlopend

spoor. Saai, saai.

ERIK V.B., KRUIBEKE

Nieuwe Tom Boonen

Als hij stopt met veldrijden kan hij de nieuwe Tom Boonen worden.

AUGUST GAVERS, ARENDONK

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Wout van Aert.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Wout van Aert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium