Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Roubaix zou me nóg beter moeten liggen”

Wout van Aert (negende)

- (jcs, kle)

Ereplaatse­n 32STE in Omloop TIENDE in Gent - Wevelgem

NEGENDE in Ronde van Vlaanderen Wat zegt hij?

Dat zijn voorjaar allang geslaagd is met die derde plaats in de Strade Bianche.

“Na de voorbije weken had ik ervan gedroomd om ook in de Ronde van Vlaanderen de finale te rijden. Maar die droom ook waarmaken was veel minder evident. Vooraf was gesteld dat de opeenvolgi­ng van hellingen en het aantal af te leggen kilometers van de Ronde een afvallings­koers maken. Dat kan ik alleen maar beamen. Ik heb vaak op mijn tanden moeten bijten, maar ik ben erin geslaagd stand te houden vooraan. Zeker tijdens de laatste beklimming van de Paterberg kreeg ik het lastig en moest ik noodgedwon­gen even afhaken.

Ik mis wel nog wat ervaring. Dat zag je in de absolute finale. Gilbert rijdt nog weg en wordt derde. Ik twijfelde even en focuste op mijn sprint. Eigenlijk mag je dan niemand meer laten rijden, jammer.”

Komende zondag staat Parijs Roubaix nog op zijn programma.

“Mijn conditie is nog altijd heel goed en die ene week zal er nog wel bij kunnen, zeker? In de Hel komt het nog meer aan op vermogen dan op explosivit­eit. Dat zou me dus op papier nog beter moeten liggen. Ik maak me sterk dat ik de kasseien tussen Parijs en Roubaix ook wel moet aankunnen. Maar ik heb die wedstrijd nog nooit gereden. Laat ik dus maar voorzichti­g zijn in wat ik zeg. De wedstrijde­n in Vlaanderen kan ik aan, mag ik nu zeggen, maar Parijs - Roubaix is toch andere koek.

De vraag of ik voordeel kan puren uit het feit dat ik crosser ben, zal ik pas na de wedstrijd kunnen beantwoord­en. Ik kijk er wel met veel plezier naar uit. Als ik er eenzelfde uitslag kan rijden als in de Ronde, zou dat gewoon fantastisc­h zijn, maar het maakt eerlijk gezegd niet veel meer uit. Mijn voorjaar kan nu al niet meer stuk. Al ga ik uiteraard proberen me op te laden om nog één keer voluit te knallen.”

Wat zeggen wij?

Dat Wout van Aert een pure klasbak is. Na een lang veldritsei­zoen geeft hij in zijn eerste voorjaar meteen zijn visitekaar­tje af. Als Van Aert meer ervaring opdoet, is hij een potentiële winnaar van de kasseiklas­siekers in Vlaanderen. Het zou ons niet verwondere­n als de drievoudig­e wereldkamp­ioen veldrijden op een dag zomaar de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix op zijn palmares schrijft.

 ?? FOTO PHOTOPRESS.BE ?? Wout van Aert.
FOTO PHOTOPRESS.BE Wout van Aert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium