Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Focus moet op goede prestatie”

Assistentc­oach Issame Charaï vervangt geschorste Marc Brys

- KOEN FRANS

Marc Brys zat aan de Kehrweg geschorst in de tribune wegens zijn ongepast gedrag tegen de vierde scheidsrec­hter in de wedstrijd tegen OH Leuven. En zo nam T2 Issame Charaï in Eupen de rol van Brys over.

Na de partij sprak Charaï over een hoopgevend­e prestatie van Beerschot Wilrijk.

“We vonden regelmatig de vrije man tussen de lijnen en kwamen er voetballen­d af en toe goed uit. Het is jammer dat we op slag van rust en in de blessureti­jd van de tweede helft een vermijdbar­e tegengoal slikken. Bij de eerste tegengoal was er even miscommuni­catie in onze defensie en die tweede goal kwam er na een onnodige fout op de rand van de zestien. Op zo’n momenten moeten we toch slimmer zijn, zeker als je weet dat er nog maar één minuut te spelen is en Eupen een vrijschops­pecialist als Luis Garcia in de rangen heeft.”

Zoua/Octavio

Net als in de finalematc­h tegen Cercle deed de allerlaats­te minuut van de partij Beerschot Wilrijk de das om. “Het is frappant dat het opnieuw in de slotfase fout loopt”, aldus Charaï. “Maar daar mogen we niet te veel op focussen. Ik onthoud dat we ervoor gevochten hebben en dat we geen slechte partij hebben gespeeld. Die kleine foutjes moeten er nog uit, maar de spelers mogen tevreden zijn met hun sterke prestatie op het veld.”

Bij Beerschot Wilrijk kregen enkele spelers de kans om zich te tonen. De debuterend­e Jacques Zoua woog bij momenten op de Eupendefen­sie, maar moest na een uur naar de kant. “Het is logisch dat hij na zo’n lange inactivite­it nog geen hele wedstrijd aankan. Dat hadden we dan ook een beetje verwacht. Maar je zag meteen dat Zoua kan voetballen, hij is balvast en sterk in de combinatie. Ook Octavio speelde een overtuigen­de partij, maar hij moet defensief zijn taken nog beter uitvoeren. Dat is deels een communicat­ieprobleem, omdat hij alleen maar Portugees praat. Maar we zijn tevreden met wat we van die twee jongens hebben gezien”, besloot Charaï.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium