Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hodgson heeft medelijden met Benteke

- (bla)

Christian Benteke kreeg zaterdag twee uitgelezen kansen om sportieve weerwraak te nemen tegen Liverpool en Jürgen Klopp, de trainer die hem in Anfield bij het huisvuil zette. Crystal Palace kwam in Selhurst Park 1-0 voor tegen de Reds en Benteke kreeg twee opgelegde kansen om de stuntzege tegen Liverpool veilig te stellen. ‘Big Ben’ vuurde twee keer over, waarna Liverpool nog met de zege aan de haal ging en Palace duur puntenverl­ies leed in de strijd om het behoud.

Na afloop had Palace-manager Roy Hodgson met zijn Belgische spits te doen. Hij beseft dat hij mentaal oplapwerk nodig heeft om zijn aanvaller opnieuw aan het scoren te krijgen. “Christian was de laatste weken erg goed bezig”, zei Hodgson. “Jammer genoeg zal iedereen nu op de twee gemiste kansen focussen. Dat gaat zeker en vast zijn vertrouwen aantasten. Je zag dat hij minder goed in de wedstrijd zat na de gemiste kansen dan ervoor. Er wacht ons de taak op hem in te praten en te zorgen dat we opnieuw de goeie Benteke te zien krijgen van de laatste weken.”

Benteke scoorde dit seizoen nog maar twee keer in 26 Premier League-matchen en werd vorige maand gepasseerd door bondscoach Roberto Martinez. “Het doet pijn wanneer je al je vrienden naar de nationale ploeg ziet vertrekken, terwijl jij achterblij­ft bij de club”, zei Benteke nog voor de match aan Play Sports. “Ik besef dat Rusland ver weg is voor mij.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium