Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeente geeft startschot voor vijfde Levensloop

Deel opbrengst vloeit terug naar lokale initiatiev­en

- (fisp)

In Edegem werd het startschot gegeven voor de vijfde editie van de Levensloop. Tijdens het laatste weekend van september wordt er opnieuw 24 uur gewandeld en gelopen aan Fort 5 voor de strijd tegen kanker.

vijfde Levensloop van Edegem vindt dit jaar plaats vanaf zaterdag 29 september om 16u tot zondag 30 september om 16u. Verschille­nde teams komen 24 uur lang wandelen en lopen. Ondertusse­n wordt heel Edegem opgetromme­ld om aan de kraam- pjes hapjes en drankjes te komen kopen voor de Stichting tegen Kanker. “Nieuw dit jaar is dat we 15% van de opbrengst van Levensloop zullen schenken aan projecten of initiatiev­en uit de regio die zich inzetten voor het welzijn van de kankerpati­ënten en hun naasten. Vanaf 20 augustus kunnen mensen projecten voorstelle­n via www.levensloop.be/grants”, vertelt Stefan Beeldens, coördinato­r van Levensloop.

Ieder geselectee­rd project kan tot maximaal 5.000 euro ontDe vangen. “Verder hopen we dat er voor deze jubileumed­itie ook meer teams uit buurgemeen­ten als Hove en Kontich worden gemobilise­erd.”

Momenteel staat de teller op 22 teams en 79 deelnemers, die samen al 5.523 euro inzamelden. Dat bedrag zal zeker nog de hoogte ingaan, aangezien er in 2016 125.834 euro en in 2017 125.638 euro werd verzameld.

Het grootste bedrag van deze sommen gaat naar het onderzoek in de strijd tegen kanker.

Vechters

Tijdens Levensloop staan de vechters, mensen die ooit kanker hebben gehad of tegen kanker strijden, centraal. “In Hangar 39 wordt in alles voorzien, zodat de vechters kunnen worden verwend. We kozen ook voor een evenement van 24 uur om aan te geven dat kanker nooit slaapt. We plannen opnieuw een openingen slotceremo­nie. Richting de avond organisere­n we een moment om even stil te staan bij de mensen die strijd hebben verloren en zij die er nu tegen vechten”, besluit Stefan.

’s Avonds en ’s nachts zal het parcours in en rond Fort 5 sfeervol worden verlicht met lichtzakje­s. Inschrijve­n kan via www.levensloop.be.

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? De Levensloop vorig jaar.
FOTO DIRK VAN DE VELDE De Levensloop vorig jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium