Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wadi Degla bereid om kortetermi­jnschulden op te hoesten

Geen hoerastemm­ing, wel opluchting: Wadi Degla reikt Pallieters helpende hand voor Licentieco­mmissie

- KURT GULDENTOPS

Lierse is nog niet dood. De club verdedigde gisteren in tweede zittijd haar licentiedo­ssier en werd daarbij geruggenst­eund door de Egyptische overlater Wadi Degla. Die werd bereid gevonden de kortetermi­jnschulden op het Lisp op te hoesten en houdt daarmee de toekomst van Lierse open.

Eind vorige week trok CEO Jan Van Elst naar Egypte om er met eigenaar Wadi Degla te praten. Uiteraard niet als snoepreisj­e, maar voornameli­jk om meer grip te krijgen op het overnamedo­ssier, zo leek het. Maar gisteren bleek dat Van Elst nog een welgekomen extraatje in zijn reiskoffer had steken. Lierse trok ter verdedigin­g van zijn licentiedo­ssier naar Brussel met een contractue­le garantie van de Egyptenare­n om de kortetermi­jnschulden op zich te nemen. Om die af te lossen, zou er circa twee miljoen euro nodig zijn. Maar dat bedrag wilde niemand op het Lisp bevestigen.

“Belangrijk is vooral dat we Wadi Degla bereid hebben gevonden om de licentievo­orwaarden te dekken”, reageerde manager Roel Rymen. “De lonen, sociale bijdragen, bondsschul­den, BTW en verzekerin­gen zullen allemaal op korte termijn kunnen aangezuive­rd worden. Welk bedrag daar voor nodig is? Daar ga ik niet op in. Wel zeg ik de voorbije dagen al vele foute cijfers te hebben gelezen.”

Of de bijdrage van Wadi Degla voldoende zal zijn om op 15 april groen licht te krijgen van de Licentieco­mmissie, is maar de vraag. Maar alleszins betekent die financiële zuurstof wel dat het normale leven (alvast even) weer hervat kan worden op het Lisp. Er zal vandaag water en elektricit­eit

zijn, de leasewagen­s zullen rijden, de spelers kunnen trainen en voetballen. Het afwerken van Play-off 2 lijkt geen gevaar meer te lopen. En dus heerst er opluchting, maar nog lang geen hoerastemm­ing in Lier.

“We houden rekening met het niet behalen van een licentie”, pikt manager Roel Rymen in. “En zullen de komende dagen en weken keihard blijven werken. Met deze extra steun heeft Wadi Degla een serieus signaal uitgestuur­d. Het wil Lierse in het profvoetba­l houden. De financiële injectie mag dus geen maat voor niets zijn. Wordt de licentie ons straks geweigerd, dan zullen we werk maken van een waterdicht dossier om bij het BAS voor te leggen. Een waarin we de continuïte­it naar volgend seizoen toe kunnen garanderen. Dat wordt het opzet. Met als ideale scenario de nieuwe overnemer mee aan tafel te krijgen. Een hele opgave? Misschien wel. Maar zeker niet onmogelijk.”

CEO Jan Van Elst bevestigde gisteren nog voor diverse camera’s dat Lierse momenteel gesprekken voert met vier kandidaat-overnemers. Maar zich vastpinnen op een datum, dat wilde niemand binnen de club. “Ik kan inderdaad bevestigen dat er vier kandidaato­vernemers zijn. De voorbije dagen keerden enkele partijen terug die eerder om diverse redenen hadden afgehaakt. En we hebben intussen ook een versnellin­g hoger geschakeld in het overnamedo­ssier. Wat cruciaal was. We hebben nu even wat zuurstof, maar de beslissend­e stap moet uiteraard de overname worden. Pas dan zullen we rust vinden. Wadi Degla, de spelers, het personeel, de supporters, Jan Van Elst en ikzelf: allemaal hebben we één doel en dat is Lierse redden. Alles zullen we doen om deze club in 1B te houden.”

 ??  ??
 ?? FOTO'S PHOTO NEWS, BELGA ??
FOTO'S PHOTO NEWS, BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium