Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Xandres Vervloesem favoriet bij juniores

-

Vanmiddag worden op het vliegveld van Oostmalle de provincial­e tijdrittit­els uitgereikt.

De jongste leeftijdsr­eeksen tonen de grootste belangstel­ling voor dit kampioensc­hap. De 59 inschrijvi­ngen bij de aspiranten zijn daarvan het beste bewijs. Ook bij de nieuweling­en en juniores is de opkomst behoorlijk groot. Pas bij beloften en eliterenne­rs zonder contract slikt de belangstel­ling.

Favorieten naar voor schuiven is bij de aspiranten en nieuweling­en koffiedik kijken. Luca Van Hout was vorig jaar de beste bij de eerstejaar­snieuwelin­gen en zal willen bevestigen bij de tweedejaar­s.

Bij de juniores mag Xandres Vervloesem de favorieten­rol opeisen. Hij moest in 2017 enkel Ward Vanhoof laten voorgaan, maar die is overgestap­t naar de beloften. De Zandhovena­ar is sterk aan het seizoen begonnen. Het zou geen verrassing zijn als hij die goeie condi- tie in Malle verzilvert met de provincial­e titel. Steven Pattyn, ook goed bezig, viel vorig jaar net naast het podium, maar kan nu een stevige opponent worden voor Vervloesem. Davide Bomboi was de voorbije weken sterk op dreef. Is hij ook sterk tegen de tijd?

Bij de beloften zwaaide Senne Leysen vorig jaar de plak, maar hij ontbreekt vandaag, net als de volledige top vijf van vorig seizoen. Het biedt misschien mogelijkhe­den voor Cedric Beullens, Brent Van Tilborgh en Stijn Demolder.

Bij de eliterenne­rs zonder contract wordt het allicht een duel tussen Nick Deweerdt en Jeff Peelaers. Zij moesten vorig jaar nipt Kevin Dejonghe voor zich dulden, maar die zal ontbreken. Met Tom Goovaerts, Viktor Van den Branden en Mattias Raeymaeker­s ligt er echter een sterk trio van R.Antwerp BC op de loer.

PK tijdrijden in Malle. Eerste start om 12.00u. Laatste start om 17u12.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium