Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BV’s bij de psychiater, met vier camera’s op hun neus

- (dvg)

Evi Hanssen over haar scheiding, Herman Brusselman­s over zijn angststoor­nissen en Astrid Coppens over de juridische strijd tegen haar ex. In The Therapist legt een psychiater BV’s op de sofa en peutert hij in hun ziel. Tvzender Viceland hoopt het taboe rond therapie te helpen doorbreken.

idee waait over uit de VS, waar Viceland stof deed opwaaien met The Therapist. Superster Katy Perry vertelde er in tranen bijvoorbee­ld over haar zelfmoordg­edachten. Na een passage in Nederland brengt de zender het programma ook naar Vlaan- Evi Hanssen (39) bijt vanavond de spits af, komende twee weken volgen Herman Brusselman­s (60) en Astrid Coppens (35). “Er heerst nog steeds een taboe rond therapie, dus wij willen tonen dat een gesprek met een psychother­apeut hulp kan bieden aan iedereen”, vertelt Lea Fels, hoofd van Viceland Benelux. “Evi, Herman en Astrid zijn ook mensen die openlijk durven te spreken. Hun privéleven is vaak in de pers uitgesmeer­d, dus misschien heeft het publiek een eigen mening over hen gevormd. Met The

Therapist kunnen we hun kant van de verhalen belichten en laten zien dat het hier over mensenHet levens gaat. Wij zijn niet op zoek naar sensatie. We willen mooie televisie maken, en onze gasten moeten écht iets hebben aan hun sessies.”

“Ik heb er alleszins veel aangehad”, zegt de Antwerpse presentatr­ice Evi Hanssen. Zij vertelt vanderen. avond hoe ze als kind omging met de scheiding van haar ouders en op 33-jarige leeftijd haar eigen huwelijk zag stranden. “Het heeft me inzicht gegeven in zaken waar ik nog een duwtje nodig had. Die sessie heeft me veel rust gegeven.”

Herman Brusselman­s bleek voor de psychiater een moeilijker­e noot om te kraken. “Het is en blijft een tv-programma, natuurlijk”, zegt Brusselman­s. “Het was een leuk gesprek, maar of het me geholpen heeft? Neen, dat niet.”

 ?? FOTO'S VICELAND ?? Evi Hanssen tijdens de sessie met de psychiater in
The Therapist.
FOTO'S VICELAND Evi Hanssen tijdens de sessie met de psychiater in The Therapist.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium