Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Luchtvervu­iling

Het artikel over het wetenschap­pelijk onderzoek naar de luchtkwali­teit in Schoten is een waarheid als een koe. Het vertragen, stoppen, optrekken en weer stoppen van voertuigen geeft meer fijn stof dan een snelheid van 30 kilometer per uur, wat gelijk welke milieuacti­vist ook mag beweren. Neem een voorbeeld aan de gemeente Hove. Aan het begin van de dorpskom staat een groot bord dat zegt dat je 30 kilometer per uur mag rijden én een flitspaal. Hetzelfde aan het andere einde van de gemeente. Het verkeer rijdt zonder overdreven uitstoot. Toch gek dat ze op de verkeersaf­delingen van universite­iten nog steeds alle soorten hinderniss­en op de weg blijven aanbevelen. Ik begin te denken dat aannemers dat graag doen en dat in de gemeentera­ad veel bandencent­rales zetelen, want je rijdt gegarandee­rd je banden aan flarden, om niet over schokbreke­rs te spreken.

BOB PEETERS, MORTSEL

Statiegeld

Statiegeld op drankverpa­kkingen in blik en plastiek wordt naar voor geschoven als de oplossing tegen het weggooiged­rag van sommigen. Inderdaad: sommigen. De meerderhei­d sorteert netjes en doet blikjes en dergelijke in de pmd-zak. Gaan ze deze mensen bestraffen? Blikjes aanbieden in de pmd-zak is eenvoudig en goed ingeburger­d. Blikjes en plastieken flesjes verzamelen, niet kreuken en zonder morsen vervoeren naar een verzamelpu­nt om je statiegeld terug te krijgen is omslachtig, tijdrovend en kost een verplaatsi­ng. Zij die de eenvoudige­re pmd-zak blijven gebruiken, zullen tweemaal moeten betalen: eenmaal statiegeld en eenmaal de PMD-zak. Moraal van het verhaal: de brave, sorterende burger wordt gepakt omwille van enkelen die zich niet aan de regels houden.

JULIA BEIRINCKX, PUTTE

Fitnessker­k

Nu gaat de pastoor van Sint-Andries te ver. Voor mij blijft een kerk een plaats van gebed en geen fitnesszaa­l. Wat zal onze Antwerpse bisschop, met een meer aanvaardba­re en ernstige aanpak, hierover denken ?

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium