Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kreeg stress van de foute dingen die ik deed”

Na Soufiane Eddyani brengt ook DLR ‘positieve’ muziek

- (dvd)

Na Soufiane Eddyani, de Antwerpse rapper die Vlaanderen veroverde met zijn ‘positieve’ muziek, is er nu DLR uit Antwerpen-Noord. Ook hij wil jongeren de boodschap meegeven dat een leven op de straat alleen maar kopzorgen met zich meebrengt.

Jnoen, zo heet het nieuwe nummer dat DLR, wat voor De La Rue staat, gisteren op YouTube zette. “Een berbers woord dat populair is onder jongeren en dat zoveel betekent als stress of kopzorgen”, vertelt DLR, die in het dagelijkse leven Nabil Chaliou heet. “Het lied gaat over de stress die ik krijg wanneer ik denk aan alle foute dingen die ik vroeger deed op straat.”

Nabil, die in de buurt van de Veldstraat in Antwerpen-Noord woont, waar afgelopen zomer ook strubbelin­gen waren tussen jeugd en politie, was inderdaad geen koorknaapj­e. Hij was onder meer betrokken bij de rellen in de wijk Luchtbal, in 2016, waarvoor twee broers door het hof van beroep veroordeel­d werden tot celstraffe­n van drie en vier jaar. Daarbij werd een steen door de ruit van een politiecom­bi gegooid.

Maar dat leven heeft Nabil achter zich gelaten, zegt hij. “Ik focus me nu alleen nog op muziek. En ik moet toegeven dat ik veel beter in mijn vel zit. Die boodschap wil ik ook aan mijn luisteraar­s meegeven.”

Het vorige nummer van DLR,

Mijn story, werd bijna een half miljoen keer bekeken op YouTube. Het duurde bijna een jaar vooraleer DLR een nieuw nummer klaar had. Zijn fans – en dat zijn er heel wat – zijn alvast enthousias­t over Jnoen. “Het was het wachten waard”, luidt het in de eerste reacties op de videoclip, waarvoor Nabil trouwens naar Barcelona trok. Voor het nummer werkte hij samen met rapper Tunsi, die op Linkeroeve­r woont en een goede vriend is van Nabil.

Met zijn positieve boodschap – DLR zingt onder meer over hoe belangrijk zijn moeder voor hem is – treedt de 21-jarige muziek in de voetsporen van Soufiane Eddyani, die erg populair is bij jongeren. Ook rapper ParaTurk, die een tijdlang in de gevangenis zat voor het seksueel uitbuiten van een minderjari­g meisje, besliste onlangs om een meer ‘positieve’ boodschap over te brengen.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? DLR (links) samen met rapper Tunsi. In zijn nieuwste nummer ‘Jnoen’ wil hij de boodschap meegeven dat een leven op de straat alleen maar kopzorgen met zich meebrengt.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS DLR (links) samen met rapper Tunsi. In zijn nieuwste nummer ‘Jnoen’ wil hij de boodschap meegeven dat een leven op de straat alleen maar kopzorgen met zich meebrengt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium