Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In concurrent­ie geloven we niet”

‘Hotel Jerom’ opent volgende maand met eenentwint­ig kamers

- www.hoteljerom.com ERIK VANDEWALLE

Vlak bij de centrale parking van de Kalmthouts­e Heide zal Hotel Jerom op zaterdag 19 mei officieel de deuren openen. De eerste reservatie­s liggen al vast, maar het is nog druk doorwerken voordat alles klaar is.

trekt Kalmthout duizenden toeristen aan. De gemeente beschikt dan ook over heel wat toeristisc­he troeven. Wie in een hotel wil overnachte­n, moet zijn heil zoeken in Brasschaat of de grens met Nederland over trekken. Dat is vanaf 19 mei niet meer nodig, want dan opent in kalmthout Hotel Jerom, dat eenentwint­ig kamers telt. Bijna twee jaar lang werkte de Kalmthouts­e familie Cleiren aan de realisatie en nu is het einde in zicht en begint het echte hotelwerk.

“De naam van het hotel is een knipoog naar Jerom en naar Studio Vanderstee­n. Het hotelgebou­w ziet er best robuust uit en de naam Jerom past er dus goed bij”, vindt Kato Cleiren (33), die toerisme en recreatiem­anagehouts­e ment studeerde.

“Bij de gemeente en ook bij de toeristisc­he dienst hoorden we dat toeristen geregeld vroegen of ze ergens konden overnachte­n in Kalmthout. Maar buiten enkele bed and breakfasts was er geen aanbod in de gemeente en moesten toeristen uitwijken naar Brasschaat, Antwerpen of Bergen op Zoom”, zegt Kato.

Echtgenoot Jorge Cleiren (32): “We denken dat vooral toeristen die in Kalmthout komen genieten van de rust en natuur onze klanten zullen worden. De KalmtJaarl­ijks Heide is een toeristisc­he toplocatie. Het arboretum met vorig jaar meer dan 43.000 bezoekers trekt mensen vanuit heel de wereld en ligt op een boogscheut hiervandaa­n. We liggen op een kruispunt van heel wat fiets- en wandelrout­es en wie meerdaagse trips uitstippel­t, heeft een plaats nodig om te overnachte­n. Het gebeurt ook dat bedrijven van de kmo-zone Bosduin voor hun zakenpartn­ers en klanten op zoek moeten naar overnachti­ngsmogelij­kheden. Ook de haven en de vele havenbedri­jven kunnen hier terecht voor hun businesspa­rtners. Volgens ons is er dus wel degelijk behoefte aan een hotel in Kalmthout. Vroeger waren er trouwens verschille­nde hotels in de gemeente.”

Wel ontbijt, geen diner

Hotel Jerom biedt twintig tweepersoo­nskamers aan en één eenpersoon­skamer. “We bieden onze gasten een opmerkelij­k ontbijt aan met lekkers uit de regio. Lunches en diners bieden we niet aan, er zijn in de gemeente plaatsen genoeg waar lekker kan worden gegeten. We geloven meer in samenwerki­ng dan in concurrent­ie”, zeggen broer en zus.

“Maar we mikken ook op zakenlui. Onze kelderetag­e is helemaal omgevormd tot een multifunct­ionele conferenti­eruimte, geschikt voor ontmoeting­en met veertig personen.”

Ook schepen van Toerisme Sandra Hoppenbrou­wers (CD&V) is heel blij met het initiatief van de familie Cleiren. “Hotel Jerom is een meerwaarde voor de gemeente. De toeristisc­he cijfers van vorig jaar tonen aan dat het toerisme in Kalmthout in een stijgende lijn zit. Vorig jaar registreer­den we 1.154 overnachti­ngen. Een opdeling naar nationalit­eiten hebben we niet, maar gezien de internatio­nale belangstel­ling voor bijvoorbee­ld het arboretum, ligt het voor de hand dat we hier ook een internatio­naal publiek bereiken.

Jorge Cleiren Uitbater hotel

‘‘We denken dat vooral toeristen die in Kalmthout van de rust en natuur komen genieten klanten zullen worden.’’

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Kato Cleiren en echtgenoot Jorg Paenen openen Hotel Jerom, waar schepen van Toerisme Sandra Hoppenbrou­wers erg blij mee is.
FOTO ERIK VANDEWALLE Kato Cleiren en echtgenoot Jorg Paenen openen Hotel Jerom, waar schepen van Toerisme Sandra Hoppenbrou­wers erg blij mee is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium