Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een koi is een dankbare vis, een echte streling voor het oog”

Gunther en Nathalie voorzien met bedrijfje Mimar tuinen van vijvers en bonsaibome­n

- www.mimarvijve­rs.be NEEL VERMEIREN

Mimar, het jonge bedrijfje van Gunther Francken en Nathalie Peeters, mikt op mensen die van hun eigen tuin een oord van rust willen maken. Dat gebeurt vooral met vijvers en bonsaibome­n.

Mimar verwijst naar de voornamen van de kinderen van het koppel, Michiel en Marike. “Heel wat mensen beseffen dat het thuis ook heel goed kan zijn”, vertelt Gunther Francken. “Daarom willen ze van hun tuin een plaats maken waar het gezellig vertoeven is. Het water en de vissen in de vijver zijn heel rustgevend. We ontwerpen en plaatsen vijvers naar ieders idee en beurs.”

Mimar zorgt voor de aanleg en het onderhoud van vijvers met Japanse koivissen, zwemvijver­s en zwembaden. “Ik wil dat de klanten een duidelijk beeld krijgen van hun ontwerp voordat we overgaan tot de realisatie. Daarom maken we eerst een 3D-tekening en als iedereen tevreden is, maken we daar een 3D-print van.”

Francken staat ook in voor het uitgraven van de vijver. Hij doet daarvoor een beroep op een aannemer. De klant mag ook zelf voor het uitgraven zorgen. Vijvers en zwembaden worden uitgevoerd in polyester. “Een zwembad of -vijver aanleggen gaat niet zomaar even. Een doordachte planning en een goed ontwerp zijn de sleutel tot zorgeloos waterplezi­er. Niemand houdt ervan om dagelijks de strijd te moeten aangaan tegen een vuil zwembad. Daarom is ook het onderhoud

na de aanleg een van onze aandachtsp­unten”, zegt Francken. Een goede filterinst­allatie is belangrijk.

In de winkel van Mimar is er een ruime keuze aan verschille­nde Japanse koivissen. “Een koi is een dankbare vis. Met zijn vele kleurschak­eringen is hij een streling voor het oog”, zegt Nathalie. “Deze karperacht­igen zijn veelvraten, ze eten zowel plantaardi­g als dierlijk voedsel: algen, planten, korrelvoer, garnalen, meelwormen of gedroogde insecten. Van hun vissen worden er wekelijks afstrijkje­s

genomen om ziektes uit te sluiten en te kunnen garanderen dat de vissen in goede gezondheid zijn.”

Bij Mimar kunt u ook terecht voor bonsais. “Die kleine Japanse boompjes zijn een fascineren­de vorm van kunst. Met bonsaiboom­pjes wordt het Japanse accent van de tuin versterkt.” Gunther Peeters geeft ook geregeld workshops om het snoeien van de bonsaibome­n aan te leren.

De winkel opent komende maandag 9 april de deuren.

 ?? VERMEIREN, RR ?? Nathalie en Gunther herscheppe­n met hun bedrijfje uw tuin tot een Japanse oase van rust.
VERMEIREN, RR Nathalie en Gunther herscheppe­n met hun bedrijfje uw tuin tot een Japanse oase van rust.
 ??  ?? Ook Michiel en Marike, naar wie Nathalie en
Gunther hun bedrijf vernoemden, vertoeven graag aan de
vijver.
Ook Michiel en Marike, naar wie Nathalie en Gunther hun bedrijf vernoemden, vertoeven graag aan de vijver.
 ?? FOTO'S NEEL ??
FOTO'S NEEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium