Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voetbal lagere provincial­e

Ondanks uitzichtlo­ze positie van Oxford Hemiksem weigert Tim Leemans handdoek te gooien in degradatie­strijd

- JOHAN PEETERS

Al weken kamperend op de laatste plaats en bij een nederlaag zondag tegen Wavria, zou de rechtstree­kse redding zelfs onmogelijk worden. Maar toch weigeren Oxford Hemiksem en Tim Leemans de handdoek in de degradatie­ring te gooien.

is er voor Oxford Hemiksem nog niets gespeeld, maar als je al maanden de rode lantaarn in je bezit hebt, wordt de degradatie ontlopen allesbehal­ve een evidente zaak.

“Dat gevoel overheerst ook in de spelersgro­ep, al hebben we allemaal ons eergevoel dat er al zeker voor zorgt dat we niet als laatste willen eindigen”, zegt Tim Leemans. “En ja, ik geloof er nog wel in. Met Hoboken heb ik ooit ook een achterstan­d van dertien punten goedgemaak­t op Tisselt om alsnog kampioen te spelen. Waarom zou dat dan ook niet kunnen om het behoud te verzekeren? Onze laatste vier tegenstand­ers zijn Wavria, Aartselaar, Kessel en Borsbeek. Dat zijn allemaal ploegen uit de rechterkol­om en op Kessel na zijn ze allemaal nog in de degradatie­strijd verwikkeld. Onze eerste opdracht is nu om te winnen van Wavria en een mogelijke degradatie minstens met een week uit te stellen.”

Leemans blikt dan ook met gemengde gevoelens terug op het voorbije seizoen. “Er zijn heel wat factoren die ervoor gezorgd hebben dat we momenteel onderaan staan. Er was het ontslag van trainer Schampaert, waarna er veel te lang getalmd is om een opvolger aan te duiden. Dus ja, ook het bestuur heeft boter op z’n hoofd. Dat heeft veel te laks geacteerd en ook het transferbe­leid was niet wat het had moeten zijn na de promotie van voMathemat­isch rig seizoen. Maar goed, het blijven de spelers die het moeten doen en bij een aantal jongens was de drang om te winnen niet voldoende aanwezig. Ook dat vormde een probleem. Meermaals heb ik in de kleedkamer op tafel geklopt, omdat bepaalde afspraken niet werden nagekomen. In sommige wedstrijde­n hebben we echt geprobeerd om op het resultaat te spelen en om gevaarlijk te zijn in de omschakeli­ng. Dat betekent dat je af en toe ook eens een bal gewoon moet wegstampen. Te veel spelers wilden echter blijven voetballen en dat brak ons soms zuur op. Zelf kan ik niet ontevreden zijn met negentien doelpunten in twintig wedstrijde­n. Ik ga nog vier weken het beste van mezelf geven, maar dan stopt het voor mij. Ik heb immers besloten om een punt te zetten achter mijn carrière.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Tim Leemans. Hij blijft geloven in een goede afloop voor Oxford Hemiksem.
FOTO GOYVAERTS Tim Leemans. Hij blijft geloven in een goede afloop voor Oxford Hemiksem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium