Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We strijden niet met gelijke wapens”

Hove van Jarryd Jansen moet zondag winnen om waterkans op behoud te behouden

- (jp)

Voor Hove kan zondag het doek vallen. Als het zelf niet wint van Nielse en de rechtstree­kse concurrent­ie weten wel te winnen, is de degradatie een feit.

“De wedstrijd tegen Nielse is allang geen cruciale wedstrijd meer”, zegt Jarryd Jansen. “Dat was de partij tegen Wavria en enkele weken voordien ook de match tegen Borsbeek. Dat waren twee wedstrijde­n die we eigenlijk moesten winnen.”

Jansen vindt het vooral erg jammer dat Hove de goede lijn van de heenronde niet kon doortrekke­n na de winterstop.

“Halfweg de competitie stonden we nog op een tiende plaats, maar nadien hebben we wat pech gekend met tal van geblesseer­den. En ja, onze kern is nu eenmaal niet breed genoeg om dat op te vangen. Dat heeft veel te maken met een gebrek aan financiële middelen. Als ik hoor wat andere spelers in onze reeks verdienen, dan mag het duidelijk zijn dat we niet met gelijke wapens strijden. Toch ben ik ervan overtuigd dat we ons zouden kunnen redden als we volledig waren gebleven. En zolang de degradatie mathematis­ch nog niet vaststaat, moeten we er blijven in geloven. Al beseffen we dat ons een zware opdracht wacht met nog duels tegen Nielse, SK Wilrijk, Mortsel en Aartselaar. Er zakken meer dan waarschijn­lijk drie ploegen en de nummer dertien in het klassement zal een eindronde moeten spelen. Eigenlijk zouden we dus nog al onze wedstrijde­n moeten winnen. Bijna een onmogelijk­e opgave”, besluit Jansen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium