Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kies het mooiste erfgoed

Heemkring houdt wedstrijd voor Erfgoeddag

-

De Edegemse Kring voor Heemkunde organiseer­t in aanloop naar Erfgoeddag een wedstrijd waarbij gestemd kan worden op het mooiste erfgoed van de gemeente. Tot zondag 22 april kan iedereen stemmen.

Erfgoeddag draait op zondag 22 april rond het jaarthema ‘kiezen’. Bij de Kring voor Heemkunde wordt dat gegeven letterlijk genomen, want er wordt meteen een wedstrijd aan verbonden om het mooiste erfgoed van de gemeente te kiezen. De vereniging selecteerd­e zelf zes erfgoedkun­dige sites of gebouwen waarop kan worden gestemd.

Het erfgoed dat in aanmerking komt, zijn het kasteeldom­ein Hof ter Linden, de Sint-Antoniuske­rk, het oud-gemeentehu­is op het Gemeentepl­ein, de grot van Ede- gem, de Onze-Lieve-Vrouw-vanLourdes­basiliek en Fort 5.

Tijdens Erfgoeddag wordt om 16.30u het resultaat bekendgema­akt. Het winnende erfgoed krijgt vanaf dan de titel ‘mooiste Edegems erfgoed’.

Stemmen kan online via www.edegem.be/erfgoedkie­zen of tijdens een bezoek bij de Kring voor Heemkunde in het oude gemeentehu­is op het Gemeentepl­ein 2. De lokalen van de kring zijn iedere dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 14 tot 16u. Een stem online doorgeven kan tot woensdag 18 april.

Tijdens een bezoek aan de heemkundig­e kring kunnen de gasten steeds een bezoek brengen aan de lopende tentoonste­lling onder de titel Van de Klokken van Rome tot de Paashaas.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Hof ter Linden.
FOTO FILIP SPOELDERS Hof ter Linden.
 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Sint-Antoniuske­rk.
FOTO FILIP SPOELDERS Sint-Antoniuske­rk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium