Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Broer en zus leren u thuis zelf hippe cocktails brouwen

- (bar) www.alchemistb­ox.be

Brian (21) en Ellen (19) De Herdt uit Niel zijn vast van plan om met hun pas opgestarte ondernemin­g Vlaanderen te veroveren. Met Alchemistb­ox leveren ze alles voor een unieke cocktail: kant-en-klaar.

“We noemen het Alchemistb­ox 2.0, want het idee komt oorspronke­lijk van Kortrijkza­an Ricardo Ghekiere”, steekt Brian De Herdt van wal. “Hij begon twee jaar geleden met cocktailbo­xen, maar omdat hij het te druk kreeg met andere activiteit­en, besloot hij een opvolger te zoeken.”

Ver moest Ricardo niet zoeken. “Sinds vorig jaar beheerde ik al de sociale media van Alchemistb­ox. Ik stelde deze unieke kans meteen voor aan mijn zus, want zij werkt als cocktailve­rantwoorde­lijke/allround medewerkst­er in Pure C van topkok Sergio Herman. Zij twijfelde geen seconde. We zeiden al jaren tegen elkaar dat we samen iets wilden ondernemen. Dit is de ideale combinatie. Zij zorgt vanuit haar passie en beroep voor de creatieve invulling, ik kan vanuit mijn studies marketing het commerciël­e luik voor mijn rekening nemen”, vertelt Brian.

Met hun unieke boxen hebben ze de ambitie om de kunst van het cocktails mixen ook in de huiskamer te introducer­en. Want een Bacardi-cola of gin-tonic brouwen, lukt misschien nog net, maar als het iets specialer moet zijn, is dat niet altijd een koud kunstje. “De juiste kennis, ingrediënt­en en hoeveelhed­en ontbreken vaak”, zegt Ellen. “Elke Alchemistb­ox bevat de gepaste en perfecte hoeveelhei­d ingrediënt­en en het recept om vier originele cocktails te creëren. Je hoeft niet naar de winkel te lopen en je achteraf heb je geen lastige restjes.”

Nieuwe recepten

Momenteel is er de keuze uit drie verschille­nde cocktails: de Red Ginger op basis van gin, de Smokey Spiced Apple met whisky of de Belgian Americano op basis van vermout. Maar Brian en Ellen willen het aanbod snel uitbreiden. “Onze betrachtin­g is tegen de zomer minstens een en liefst twee nieuwe cocktails te lanceren. Daar is mijn zus volop mee bezig. Daarnaast willen we in de loop van het jaar ook een nieuwe abonnement­sformule lanceren”, geeft Brian aan.

Om de herlanceri­ng van Alchemistb­ox kracht bij te zetten en te vieren, heeft het jonge ondernemer­sduo er ook een wedstrijd aan gekoppeld. Tot en met 20 april zitten er in een aantal boxen gouden Alchemistt­ickets verstopt. Die geven recht op een aantal leuke prijzen, zoals een diner voor twee personen of een cocktailwo­rkshop. “Het draagt bij tot de leuke sfeer die rond het cocktails maken hangt. Cocktails zelf brouwen moet een leuk proces zijn en daar willen we met Alchemistb­ox voor zorgen.”

 ?? FOTO RR ?? Brian De Herdt en zus Ellen.
FOTO RR Brian De Herdt en zus Ellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium