Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was kiezen tussen Antwerpen en Barcelona”

Koffiebar Charlie’s krijgt vervolg in vorm van bed and breakfast

- REBECCA VAN REMOORTERE

Een koffiebar uit de grond stappen op je 25, een paar jaar op rij de prijs voor ‘beste koffiebar van Vlaanderen’ in de wacht slepen en nu ook nog eens een eigen bed and breakfast openen. De Gentse Charlotte Mondelaers (29) doet het allemaal op het Antwerpse Zuid.

Charlotte Mondelaers werkt zo’n vijftien uur per dag om haar eigen koffiebar en sinds deze week ook haar luxe bed and breakfast in de drukte van Het Zuid draaiende te houden. ’s Avonds keert ze terug naar de Kempen om tot rust te komen op haar gerenoveer­de boerderij. Het verschil kan niet groter. “Dat contrast heb ik juist nodig om in evenwicht te blijven”, zegt Charlotte, klinisch psychologe van opleiding.

Op 1 april opende Charlie’s Guesthouse, een paar huizen voorbij Charlie’s koffiebar. Die afstand was een vereiste. “Een paar jaar geleden werkte ik nog in Gent in een koffiebar met een bed and breakfast aan. Toen al wist ik dat die twee een goede combinatie zijn. Ik werd verliefd, ging mijn vriend achterna naar de Kempen en besloot uiteindeli­jk om een koffiebar te openen in de Volkstraat in Antwerpen.”

Een paar jaar later verhuisde de koffiebar naar een groter pand aan de overkant. “De ruimtes boven de koffiebar waren niet vrij, dus ook al droomde ik van een bed & breakfast, daar was het niet mogelijk. Naast heel veel vaste klanten uit de buurt, komen er ook heel wat toeristen uit Nederland en Duitsland over de vloer, ik zie hen zelfs regelmatig terugkomen. Ook van hen kreeg ik de vraag een bed and breakfast te openen. Ik heb zowat elk immokantoo­r aangeschre­ven met de vraag of er een pand te koop stond op maximaal een straat verwijderd van de koffiebar. Dat was nu eindelijk het geval.”

Shampoo

De bed and breakfast van Charlotte’s dromen is uiteindeli­jk een luxueuze kamer van 94 vierkante meter met een hoog loftgevoel geworden. “De panden op Het Zuid zijn bijna onbetaalba­ar, dus moet je met de verhuur ervan ook best wat opbrengst zien te krijgen.”

Daarom koos Charlotte, die de inrichting volledig op zich nam, voor een kwaliteits­volle afwerking met natuurlijk­e materialen zoals een eiken parket en veel hout. “Die natuurlijk­e materialen combineer ik met een industriël­e look en een betonnen plafond. Van de shampoo tot de handdoeken en het bedlinnen, alles is van de beste kwaliteit. De kamer heeft ook een kleine keuken zodat gasten zelf iets kunnen klaarmaken.” Een kok inhuren om voor u te koken, kan ook via Charlotte.

Inchecken doen de gasten gewoon in de koffiebar. “Ik wil dat mijn gasten zich meteen thuisvoele­n. Voor het ontbijt kunnen ze ook kiezen om dat te nuttigen op de kamer of in de koffiebar tussen de mensen.” De prijs voor een luxueus nachtje bedraagt 295 euro voor twee personen, exclusief ontbijt.

De reserverin­gen voor Charlie’s Guesthouse lopen nu al binnen. “Ik krijg vooral aanvragen van koppels uit Nederland, die al dan niet met de kinderen willen overnachte­n. Toch hing de opening van de bed and breakfast een tijdje aan een zijden draadje. “Omdat ik zolang moest zoeken naar een pand, ging ik ook nadenken over andere opties. Ik heb een jaar in Barcelona gewoond en anderhalf jaar in Zuid-Amerika. Bijna had ik een bed and breakfast geopend in Barcelona. Het was voor mij ofwel in dezelfde straat als de koffiebar of in een ander land. Al is die droom om in de toekomst nog een zaak in Barcelona te beginnen, nog altijd niet helemaal gaan liggen.”

Charlotte Mondelaers Uitbaatste­r “Na een hectische dag op Het Zuid, ga ik naar huis in de Kempen. Het contrast kan niet groter zijn.”

 ??  ?? De stijlvolle inrichting van de bed and breakfast nam Charlotte helemaal op zich. “Ik combineer natuurlijk­e elementen met een industriël­e look”, vertelt ze.
De stijlvolle inrichting van de bed and breakfast nam Charlotte helemaal op zich. “Ik combineer natuurlijk­e elementen met een industriël­e look”, vertelt ze.
 ?? FOTO'S ROBBIE DEPUYDT ??
FOTO'S ROBBIE DEPUYDT
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium