Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb als kind nog opgetreden met Gaston Berghmans”

Singer-songwriter Geert Dehertefel­t uit Oelegem brengt persiflage

- (tove)

Ook Geert Dehertefel­t (32) uit Oelegem waagt vanavond zijn kans in Belgium’s Got Talent. Hij is een singer-songwriter, die Nederlands­talige nummers schrijft met een komische noot.

“De passie voor muziek en humor zat er bij mij al erg vroeg in”, vertelt Geert Dehertefel­t ons vanuit Tokio waar hij nu verblijft. “In 1993 heb ik als kind mogen optreden met Gaston Berghmans in De

Droomfabri­ek. Gaston is me de jaren erna steeds blijven volgen en steunen. Ik ga nu niet beweren dat ik zijn talent heb geërfd, maar hij heeft me toch de microbe voor het vak doorgegeve­n. Zo ben ik ook een opleiding aan Studio Herman Teirlinck gaan volgen. Zeven jaar geleden ben ik afgestudee­rd. Sindsdien werk ik als acteur en speel ik onder andere kinderthea­ter. Ik heb ook eigen nummers gemaakt. De laatste jaren had ik de comedy wat losgelaten, maar een tijdje geleden heb ik de draad weer opgepikt. Enkele oude nummers heb ik herschreve­n en wat komischer gemaakt. Zo maakte ik een persiflage op de singer-songwriter. Het is daarmee dat ik op VTM kom.” Meedoen aan Belgium’s Got Talent deed Geert vooral uit nieuwsgier­igheid. “Ik ben al een poosje mijn weg aan het zoeken in de comedy, en dit was een unieke kans. Niet geschoten is altijd mis, dus heb ik me ingeschrev­en.”

Het is niet de eerste wedstrijd waar de man uit Oelegem aan meedoet. “Enkele jaren geleden geraakte ik in de kwartfinal­e van het Leids Cabaretfes­tival. Sindsdien heb ik ook een eigen YouTube-kanaal. Dat is langzaam maar zeker aan popularite­it aan het winnen”, zegt Geert nog.

 ?? FOTO VTM ?? Geert Dehertefel­t op het podium vanBelgium’s Got Talent.
FOTO VTM Geert Dehertefel­t op het podium vanBelgium’s Got Talent.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium