Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zo wordt nieuwe hoofdtribu­ne KV Mechelen

-

Degradatie of niet, KV Mechelen werkt volgend seizoen zijn thuiswedst­rijden af voor een fonkelnieu­we businesstr­ibune. Het prijskaart­je bedraagt 16 tot 17 miljoen euro maar in ruil krijgt KV wel een luxueuze, moderne hoofdtribu­ne waarmee het AFAS Stadion voldoet aan de normen voor Europees voetbal.

In een virtueel rondleidin­gsfilmpje op zijn website geeft de club een voorsmaakj­e van hoe het stadion er over vier tot vijf maanden zal uitzien. Voor de toeschouwe­rs zijn er op de nieuwe tribune 1.999 luxezitpla­atsen, 292 skyseats, 34 skyboxen en 3 cornerboxe­n voorzien. De totale capaciteit van het stadion komt daarmee op 17.000 plaatsen. Binnen komt op het gelijkvloe­rs de sportieve accommodat­ie (kleedkamer­s, spelershom­e, verzorging­sruimtes, …), een nieuwe fan en ticketshop, een grote inkomhal en een perszaal. De eerste verdieping wordt een grote business lounge die zich uitstrekt over de volledige lengte van het veld. Daarboven komen de skyboxen (verdieping­en 2 en 3) en de perstribun­e (verdieping 4).

De club wil de nieuwe tribune ‘wedstrijdk­laar’ hebben voor de start van de nieuwe competitie in augustus en rekent daarvoor op bouwfirma Verelst. Eerder deze week kondigden beide partijen al aan een sponsordea­l van vijf seizoenen te zijn aangegaan. De oude eretribune, die gebouwd werd in 1952, gaat komende woensdag na 66 jaar dienst definitief tegen de vlakte.(thst)

 ?? FOTO'S KV MECHELEN, RR ??
FOTO'S KV MECHELEN, RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium