Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kielse veelpleger 18 maanden langer in cel

Jonge crimineel verzette zich opstandig tegen politie

- De Antwerpse Mohammed C. (24) heeft, bovenop zijn zevenjarig­e celstraf na poging tot doodslag, er achttien maanden bij gekregen wegens weerspanni­gheid. Bovendien is hij ook betrokken bij een Duitse ripdeal, waarbij een 57-jarige man werd vermoord. (brip)

Kielenaar Mohammed C. heeft op 24-jarige leeftijd al heel wat op zijn kerfstok staan. Eind november bleek hij betrokken te zijn bij zware feiten in Gonterskir­chen, een Duits stadje ten noorden van Frankfurt. Een 57-jarige man werd door zes gemaskerde mannen vastgebond­en en doodgeslat­eerd. gen. Vervolgens werd zijn huis in brand gestoken. De moord zou een uit de hand gelopen ripdeal geweest zijn. In de toekomst zal Mohamed C. worden overgeleve­rd aan de Duitsers.

Bekende bij politie

Maar daar blijft het niet bij. Eerder in september veroordeel­de het hof van beroep hem tot zeven jaar celstraf voor poging tot doodslag in juli 2014. Sinds die feiten kwam hij geregeld in de gevangenis terecht. In 2015 voor weerspanni­gheid in een Merksems café, in 2016 volgde een onderzoek naar drugshande­l, en ook in 2017 werd hij een aantal keer gearres- In afwachting van het proces rond de drugshande­l werd C. in 2017 vrijgelate­n.

Maar toen bleek dat hij in Duitsland werd gezocht voor moord en brandstich­ting, wilde de politie hem dit jaar oppakken in café ’t Forum op het Kiel. Hij gedroeg zich toen enorm opstandig en deelde kopstoten en vuistslage­n uit aan de politie. Bovendien klemde hij de arm van een agent tussen de deur, waardoor die een gebroken pols opliep.

Hij werd daarom gisteren veroordeel­d tot achttien maanden celstraf wegens weerspanni­gheid, bovenop de zeven jaar die hij eerder al had gekregen.

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? Forensisch experten onderzoeke­n de ripdeal in Gonterskir­chen, waar Mohammed C. vorig jaar ook bij betrokken was.
FOTO BELGAIMAGE Forensisch experten onderzoeke­n de ripdeal in Gonterskir­chen, waar Mohammed C. vorig jaar ook bij betrokken was.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium