Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Werken Kleinestee­nweg lopen al zes weken vertraging op: “Half mei is nieuwe streefdatu­m”

- (ll)

De rijweg op de Bist, tussen de Vuurmolens­traat en de Doornstraa­t, zal ten vroegste half mei klaar zijn. Als gevolg van vrieskou en veel regen hebben de werken al zes weken vertraging opgelopen.

Ook de moeilijke coördinati­e met werken voor de nutsvoorzi­eningen heeft stokken in de wielen gestoken. Toch maakt schepen van Openbaar Domein, Werner Theuns (Open Vld), zich sterk dat de Kleinestee­nweg zoals gepland nog tijdens deze legislatuu­r helemaal heraangele­gd zal zijn. “Nu is het wachten op het aanbrengen van de betonlaag op de Bist. De aannemer moet daarvoor beroep doen op een onderaanne­mer, die zelf ook aan een planning gebonden is. Bovendien mag er tijdens het leggen van het beton geen druppel regen vallen. Nadien moet het wegdek nog minstens drie weken uitharden. Half mei is nu de streefdatu­m.” Het goede nieuws is dat er op het nieuwe beton al na drie dagen gefietst en gewandeld mag worden. Ook de hekken die de werf afbakenen, worden dan verwijderd.

Voor de handelszak­en is half mei niets te vroeg. “Wij waren de hele tijd bereikbaar, maar vooral oudere mensen vinden het moeilijk op hun weg naar de parking en de oversteekp­laatsen”, zegt Patrick Alpaerts van kledingzaa­k Unique.

Ook brasserie Den Esprit moest al personeel technisch werkloos naar huis sturen. Voor hen is de dag van de markt de beste dag van de week, maar de markt is tijdelijk verhuisd naar de Jules Moretuslei. De handelaars zijn de aanslepend­e werken grondig beu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium