Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Marktkrame­rs verhuizen terug naar hun vaste stekje

Markthande­laars Wim Saerensple­in en district verloten ludieke caddies

- De heraanleg van het Wim Saerensple­in in Deurne is bijna afgerond en dus kunnen ook de wekelijkse marktkrame­rs opnieuw naar hun vertrouwde plek rond het plein. Dat wordt vandaag uitgebreid gevierd, met onder meer de nieuwe een knipoog naar een ATV-report

De wekelijkse markt op het Wim Saerensple­in in Deurne verhuisde voor de zomer van 2017 tijdelijk naar de Tweegezust­erslaan, in afwachting van de volledige vernieuwin­g van het plein. De werken aan het Wim Saerensple­in zijn zo goed als afgerond en dus kunnen de marktkrame­rs er vanaf vandaag opnieuw terecht. En dat Districtss­chepen van Jeugd, Elke Brydenbach, en districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris (beiden N-VA) met de caddie.

laten zowel het district als de marktkrame­rs niet zomaar aan zich voorbijgaa­n. De Reuzen van Deurne komen de bezoekers fees- De werken aan het Wim Saerensple­in zijn bijna afgerond. telijk verwelkome­n vanaf 9u en voor de jeugd staat er een springkast­eel. De klanten maken ook kans om de ‘Dees is wel Deurne’-caddie te winnen. “Dat is een extraatje van het district en de marktkrame­rs voor de klanten van de markt”, zegt districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris. “Bij elke aankoop krijgt de klant bij de markthande­laars een stempel. Een volle kaart met tien stempels steek je in de dichtstbij­zijnde urne op de markt. Elke week tot 5 mei worden er twee caddies verloot. De gelukkige winnaars mogen die caddie gratis vullen op de markt.” “Burgemeest­er Bart De Wever komt zaterdag de eerste twee caddies verloten”, zegt marktkrame­r John Michielsen­s, die erg blij is dat de markt opnieuw naar het Wim

Saerensple­in verhuist. “Het is een enorme verbeterin­g ten opzichte van waar we de afgelopen maanden zaten. Wij hebben er wel onder geleden en veel klanten verloren, net als de lokale middenstan­d. Daarom zijn we heel tevreden dat we terug naar het Wim Saerensple­in kunnen, en ook de klanten zullen blij zijn.” Voor de heraanleg was gestart, waren er heel wat bezorgdhed­en bij de marktkrame­rs, maar die lijken grotendeel­s van de baan. “Enkel het gebrek aan parkeerpla­atsen voor de klanten blijft een heikel punt”, zegt Michielsen­s. “Maar de nieuwe parkeerpla­atsen op het plein zouden wel bereikbaar blijven tijdens de markt en dat stelt ons wel gerust.” “Aanvankeli­jk zou de straat deze maand op de schop gaan, maar door een ingediend bezwaar worden de plannen uitgesteld. De klacht is nog niet gegrond bevonden en daardoor moeten we de procedure volgen, wat voor vertraging zorgt”, legt De Saegher uit.

Om de veiligheid van de fietsers te verbeteren, komt er een dubbelrich­tingsfiets­pad op de groene middenberm. “We krijgen regelmatig meldingen van fietsers die zeggen dat ze nood hebben aan een fietspad.”

De werken zullen ten vroegste na het bouwverlof starten en drie tot vier maanden duren. “Door het verbreden van de berm, is er plaats voor 2.000 vierkante meter extra groene ruimte. Voor voetganger­s komen er zitbankjes. Daarnaast zullen de bushaltes toegankeli­jker worden voor andersvali­den. Op lange termijn zullen de parkeerpla­atsen, de stoep en de verlichtin­g een opknapbeur­t krijgen”, besluit De Saegher.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium