Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een druktemake­r die ook megarustig kan zijn”

-

“Thomas Smith is voor mij een soort grote broer. Hij is een superposit­ieve gast met wie ik keigoed kan babbelen. Afgaande op zijn podiumpers­oonlijkhei­d lijkt Thomas een druktemake­r, maar hij heeft ook een andere kant. Hij kan megarustig zijn, echt chill om mee te praten. In de comedywere­ld sluimert soms wel eens wat jaloezie, comedians proberen elkaar toch steeds af te troeven. Thomas staat daar boven. Hij is zo positief dat hij ieder een plek onder de zon gunt.” “Thomas is een ware vriend, zo eentje met wie ik regelmatig muziek uitwissel. Van Radiohead tot Miles Davis. We geven elkaar muziek als cadeau. Vier jaar geleden zag ik hem voor het eerst spelen, hier in The Joker. Ik zat toen nog in het publiek.”

“Een paar maanden later deelden we samen voor het eerst het podium tijdens een kermisoptr­eden. Ik was MC en mocht Thomas Smith aan- en afkondigen. Later deed ik alle voorprogra­mma’s van zijn show Ruis. We amuseerden ons te pletter, echt zo plezant!”

“In die dagen had ik nog geen rijbewijs, dus Thomas pikte me vaak op. Onderweg ging het vaak over comedy. Ik leerde veel van hem, hij is een soort mentor. Niet dat hij me zegt hoe het moet, maar hij motiveert me positief. Dan zegt hij bijvoorbee­ld: ‘Je zou het zus of zo kunnen doen, Soe. Of niet.’ Dat laatste is zo typisch: of niet (lacht). Hij geeft zijn visie, maar laat me zelf mijn eigen weg volgen. Het zijn dus niet echt tips, maar meer suggesties die hij me geeft. Of niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium