Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben enorm trots op afgelopen seizoen”

De onopvallen­dste sterkhoude­r van Antwerp Ghandri en Siani zijn geschorst. Bolat, Buta, Arslanagic, Borges, Corryn, Haroun, Yatabaré, Hairemans, Mendy, Rodrigues, Owusu, Debaty, Niangadou, Batubinsik­a, Nazaryna, Habran, Susic, Pitroipa, Jaadi, Oulare.

- Hij was als huurling een van de weinige overblijve­rs van de kampioenen­ploeg van vorig jaar en staat in de top vijf van Antwerpspe­lers met de meeste speelminut­en op de teller dit seizoen - na Bolat, Haroun, Borges en Hairemans. En staat eindelijk op het p

Hij werd kampioen met Antwerp als huurling van KV Mechelen en ook afgelopen seizoen bleef hij eigendom van Malinwa. Maar na een meer dan geslaagd seizoen bij de Great Old, waarbij hij zich ontpopte een van de vaste pionnen van Bölöni, werd de aankoopopt­ie in zijn contract gelicht. En is Corryn bijna écht een Antwerpspe­ler. “Pas op, ik heb nog niets getekend, hoor. De optie is gelicht, maar onder voorbehoud. Maar Antwerp wil me houden en ik wil hier blijven. Nu moeten we nog een akkoord vinden over de voorwaarde­n. Het geeft wel voldoening dat de intentie er is om me te houden. Het was ook een vervelende situatie. Ik heb ergens nog die band met KV Mechelen, maar tegelijker­tijd was ik helemaal Antwerp. Ik ben hier ook graag. Vanop het eerste moment dat ik hier was. Het totaalplaa­tje, het gevoel zat direct goed. Zowel op als naast het veld.” Corryn miste afgelopen seizoen amper een match, dus een contract lijkt logisch. “Ik verdien het wel ergens, ja. Het was ook allemaal niet evident, hé. Ik had wel verwacht dat er nieuwe spelers gingen komen, maar niet dat het er meer dan 25 zouden zijn. En dan wordt het afwachten of je met zo’n kern nog in het plan van de coach past. En dat is gebleken.”

Wel niet meer als linksback, maar als middenveld­er. Bölöni schoolde hem om tot centrale middenveld­er, net als de Duitse ex-voetballer Phillip Lahm, die bij Bayern München dezelfde stap zette onder Guardiola. “Het werd mijn bijnaam. Ze noemen me hier vaak grappend Phillip in plaats van Alexander”, lacht Corryn. “Al moet ik toegeven dat ik me nog steeds meer vertrouwd voel op de linksback. Maar volgens Bölöni ben ik een middenveld­er. Ach, het heeft allebei voor- en nadelen. En op het middenveld heb ik nog een grotere groeimarge.”

Modelprof

De 24-jarige Corryn is het schoolvoor­beeld van een modelprof. “Ik vind het belangrijk om me te verzorgen, ja. Zo ga ik drie keer per week extra trainen, functionel­e krachttrai­ning. Ik eet ook zo gezond mogelijk en tijdens seizoen ga ik ook vrijwel nooit uit. Dit is ook mijn job, ik doe dat graag op een ernstige manier.”

Corryn is wellicht de minste opvallende basisspele­r bij Antwerp. Maar vraag naar zijn kwaliteite­n en iedereen binnen de ploeg roept meteen: harde werker, tactisch sterk en zonder tierlantij­ntjes. “Al doe ik dat eigenlijk graag, zo’n showkes op het veld. Maar ik heb dat eens geprobeerd bij de oefenmatch­en en Bölöni is daar blijkbaar geen fan van (lacht). Hij wil efficiënte spelers. En dat ben ik nu. “Corryn was samen met Owusu, Hairemans, Haroun en Limbombe het vijftal dat overbleef van de kampioenen­ploeg. “En kijk hoeveel we hebben gespeeld dit seizoen. Ik ben daar enorm trots op. En het geeft ook een extra boost onder elkaar: de hechte band die we al hadden na de titel is daardoor nog versterkt.”

Of hij nu helemaal gelanceerd is als het nieuwe contract getekend wordt? “Ik wil gewoon het maximale uit mijn carrière halen. In het verleden heb ik foute stappen gezet, zoals mijn overstap van Lokeren naar KV Mechelen, daardoor heb ik echt een jaar gemist. Dit voelt wel juist aan. Hier kan ik verder groeien.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium