Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is niet de match van de laatste kans”

Interimcoa­ch Jimmy De Keyser heeft volste vertrouwen in redding van club van zijn hart

- Met nog vier speeldagen voor de boeg blijft Ternesse volop strijden voor het behoud. Een zege vanavond tegen WoluweZave­ntem zou dan ook meer dan welkom zijn voor de Wommelgemn­aren. “Maar dit is zeker nog niet de match van de laatste kans”, zegt interimcoa

Op papier oogt de opdracht simpel voor Ternesse: als de Wommelgemn­aren zich rechtstree­ks willen redden, moeten ze vier ploegen achter zich zien te houden. Voorlopig staat geel-blauw vijfde laatste en is het dus gered. Het vertrouwen is dan ook nog altijd best groot. “Zeker omdat we de voorbije weken vijf op negen pakten en de grens van dertig punten hebben bereikt”, zegt De Keyser. “Het is nu zaak om op dit elan verder te gaan. Niet onbelangri­jk: we hebben het nog altijd zelf in de hand. Als we de komende twee weken vier op zes pakken, is de kans volgens mij redelijk groot dat we ons redden.” Bovendien voelt De Keyser ook dat de spelers nog altijd alles willen gegeven om het behoud af te dwingen. “De groep is zich bewust van de opdracht. Mijn jongens zijn prima bezig. De mentalitei­t is er en de laatste weken zijn ook de prestaties er. Kunnen we dit nog even volhouden, zal ook het vertrouwen ook groot blijven. Dat is nu eenmaal zo. Maar dat wil niet zeggen dat we er al zijn, het zal tot de laatste speeldag knokken blijven.”

Na het ontslag van Paul Degenaers werd De Keyser doorgescho­ven naar de positie van T1, maar veel heeft dat voor hem zelf niet veranderd. “Ik ben nog steeds dezelfde. Ik doe dit nog altijd puur voor de club. Het trainersch­ap kost handenvol energie, maar dat heb ik ervoor over. Als we ons maar redden.”

Slechts één keer verloren

De Keyser ziet het dus zeker nog goedkomen met zijn ploeg en denkt zelfs niet aan een worstcases­cenario. “Ik heb nu vijf matchen geleid. We wonnen van Heur-Tongeren, speelden drie keer gelijk en verloren alleen van Leopoldsbu­rg. Dan mag je toch tevreden zijn en de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.” De titelstrij­d is ongemeen spannend. Twee speeldagen voor het einde staan drie ploegen op kop met evenveel punten: Brugge, Kortrijk en

Phantoms gaat vanavond dan nog op bezoek in Kortrijk.

TENNIS

werd met haar Duitse partner Sina Hermann uitgeschak­eld in de halve finale na een 63, 63 nederlaag tegen het Duitse duo Maetschke/Schreiber.

In het enkelspel in Antalya heeft

(WTA 686) zich geplaatst voor de halve finale. In de kwartfinal­e won de Antwerpse met 62, 75 van de Bosnische Dea Herdzelas (ATP 409).

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Jimmy De Keyser.
FOTO KOEN FASSEUR Jimmy De Keyser.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium