Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voel me in mijn eer gekrenkt”

- Rupel Boom gaat vanavond op bezoek bij Ronse. Opnieuw een cruciaal duel in de strijd om de titel. Maar momenteel lijken de Steenbakke­rs vooral bezig met war er naast het veld gebeurt. Sommige spelers, zoals Jamie Meseure en Jeroen Van Den Driessche, vertr

Zo kreeg Jef Snyders te horen dat hij ondanks een nog doorlopend contract na dit seizoen mag vertrekken bij de Bomenaars. En dat zit hem niet echt lekker.

“Ik ben in mijn eer gekrenkt”, zegt de doelman. “Vooral de manier waarop alles gebeurt, zint me niet. Midden februari moest iedereen op gesprek komen bij de sportieve cel. Ook de spelers zoals ik, die nog een contract hebben voor volgend seizoen, moesten komen. Ze vertelden me dat het budget volgend seizoen naar beneden ging, dat ik daarom te duur was geworden en mocht uitkijken naar een andere club. Maar dan zie ik dat ze vorige week met Yanni De Vriendt van Londerzeel een andere keeper aantrekken en hoor ik de coach verkondige­n dat hij liever eens een ander profiel van doelman heeft. Wat is het nu? Ben ik te duur of ben ik niet goed genoeg? Want dat zijn twee totaal verschille­nde zaken. Er werd mij ook nooit een voorstel gedaan om in te leveren en te blijven. Dat vind ik allemaal toch redelijk vreemd.”

Wat vind je zelf van je seizoen?

“Na de winterstop heb ik een periode van acht matchen gehad waar- in ik niet op mijn best was. Ik ben de eerste om dat toe te geven. Maar het heeft de ploeg nooit punten gekost. Ik mag toch zeggen dat ik de voorbije vijf jaar wat bewezen heb? Ik speelde drie jaar op rij kampioen met Beerschot Wilrijk. Vorig seizoen werden we met Rupel Boom derde en speelden we de eindronde. En nu kunnen we op vier matchen van het einde nog kampioen worden. Dan zal ik wel een bal kunnen pakken, zeker?” Ga je nu zelf op zoek naar een andere club?

“Ik laat alles op me afkomen, maar ga mezelf niet in de uitverkoop zetten. Ik zit in een luxepositi­e. Vind ik een andere uitdaging die me bevalt? Prima, dan zal ik daar op in gaan. Maar als dat niet het geval is, blijf ik gewoon bij Rupel Boom. Ze hebben me zelf dat contract gegeven en als het echt moet, gaan ze dat ook moeten respectere­n. Of ik geen schrik heb om dan naar de B-kern te vliegen? Dat zou wel heel straf zijn. Ik heb vijf jaar uitstekend samengewer­kt met Spaenhoven. Ik ga ervan uit dat hij me zoiets niet gaat lappen. Dit is geen leuke situatie, maar het motiveert me nog meer om in die laatste weken alles te geven. Ik wil nu meer dan ooit de titel pakken met Rupel Boom.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ??
FOTO GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium