Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Treinreizi­gers Intercity krijgen tulpen en wafels

Station Noorderkem­pen beleeft 9 april historisch­e dag

- Een trein die Brussel verbindt met Amsterdam, vanaf maandag 9 april rijdt hij echt rond. In Brecht laten ze dat historisch­e moment niet zomaar passeren. De eerste reizigers vanuit Amsterdam worden om 7.30u ontvangen en die naar Brussel worden uitgewuifd.

Wie maandag in station Noorderkem­pen op of af de trein stapt, krijgt een Brusselse wafel en blauw-gele Amsterdams­e tulpen, omdat dat de kleuren van Brecht zijn. De reizigers krijgen een bladwijzer mee met meer info over de nieuwe trein en de dienstrege­ling ervan. Koninklijk­e Fanfare Vlijt en Eendracht luistert het historisch­e moment feestelijk op en Radio 2 zendt het regionaal programma Start je dag tussen 6 en 8u live uit. Om 8.30u wordt ook het nieuwe Bluebikepu­nt in gebruik genomen. Het is het 55ste in Vlaanderen.

Nieuwe dienstrege­ling

Door de invoering van de Intercity wijzigt ook de huidige dienstverl­ening van de piekuurtre­inen Noorderkem­pen-Antwerpen en Antwerpen-Noorderkem­pen. Zo is er dankzij de Beneluxtre­in ’s morgens en in de vooravond een aanvullend aanbod. Er rijden voortaan dagelijks maar liefst zestien treinen naar Breda, Rotterdam, Schiphol en Amsterdam en vier tot in Den Haag. Er gaan er ook zestien richting Antwerpen, Mechelen, Zaventem en Brussel. En er is nog meer goed nieuws: vanaf 9 april zal het stationslo­ket in Noorderkem­pen open zijn van 6 tot 22u in plaats van tot 14u. Brechtenar­en kunnen een uitstap winnen naar Amsterdam of Brussel. Wie de mooiste, origineels­te, zotste foto in het thema ‘trein’ kan bezorgen, maakt kans. Een jury kiest de zes mooiste foto’s uit. Drie winnaars winnen zes retourtick­ets naar Amsterdam en een ticket voor een escaperoom voor zes personen. Drie andere winnaars ontvangen hetzelfde pakket voor zes personen, maar genieten van een dagje Brussel.

Foto’s met als thema ‘trein’ zijn met naam en adres ten laatste op maandag 30 april welkom op communicat­ie@brecht.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium