Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zomerbar brengt Krabi Bay tot aan de Schelde

Zaakvoerde­r River Kwai wordt uitbater pop-up in abdij

- Pami Chaiyakul (40), zaakvoerde­r van het bekende Thaise restaurant River Kwai aan de Vlaamsekaa­i in Antwerpen, strijkt nu ook neer aan de Schelde in Hemiksem. Hij opent er de popupbar Krabi Bay in de SintBernar­dusabdij. (bar)

In afwachting van een restaurati­e van de zuidvleuge­l van de abdij besloot het gemeentebe­stuur voor de komende jaren op zoek te gaan naar een uitbater voor een tijdelijke bar in de zomermaand­en. Uiteindeli­jk kwamen er twee ernstige kandidatur­en binnen. De Thaise restaurant­houder legde het beste rapport voor.

Pami gaat het zomerse avontuur aan samen met Jaram (32), die zijn strepen al verdiende bij hem in het restaurant. Vanaf het einde van deze maand tot en met oktober verwelkome­n ze wandelaars, fietsers en iedereen die wil genieten in Krabi Bay.

“We combineren er het authentiek­e karakter en decor van de abdij met een Aziatische toets”, vertelt Pami. “Omdat het om een beschermd monument gaat, zijn we Pami Chaiyakul (rechts) en Jaram zijn bezig met de inrichting van hun bar.

beperkt in wat kan en mag. Maar we gaan creatief om met aluminium structuren, die we aankleden en waarvoor we werken met veel steigerhou­t, wat een warme sfeer creëert. Grote, laaghangen­de aluminiuml­ampen

zorgen voor een industriee­l accent, centraal komt een grote toog.”

Buiten ligt een door de gemeentedi­ensten nieuw aangelegd terras van 200 vierkante meter dat

plaats biedt aan zeventig personen. “De gemeente heeft echt heel goed werk geleverd. Zo is er een apart toilet voor mensen met een beperking, wat weinig zomerbars hebben, en zorgt een talud voor een goede toegankeli­jkheid”, looft Pami.

Ook op de menukaart komt de link naar River Kwai tot uiting. “Zoals met een tapasbordj­e, maar dan geserveerd op een bananenbla­d met een loempiaatj­e, een saté en andere hapjes”, licht Pami een tipje van de sluier. “Omdat de cateringmo­gelijkhede­n beperkt zijn, houden we het bij tapas en snacks.”

Het duo mag de pop-upbar de komende vijf jaar uitbaten. “We gaan elke dag om 11u open, in de week moeten we ten laatste 0.30u sluiten en in het weekend om 1.30u. Ik kijk echt uit naar dit nieuwe avontuur.”

www.krabi-bay.be

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium