Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

Uitgemolke­n koe

Wéér meer betalen. Ik voel mij de laatste tijd meer en meer een uitgemolke­n koe. De kleine man moet weeral eens in zijn zakken laten graaien terwijl de rijken kunnen genieten van kosteloze leningen, belastingc­onstructie­s in het buitenland, belastingv­erminderin­g (lees: ontduiking) voor hun zogezegde bijdrage aan onze economie. Haal het geld waar het zit. En stop met de gewone hardwerken­de mens leeg te zuigen.

HELENA TEMMERMAN, BORGERHOUT

Harde noodzaak

Taks op buitenland­se producten is een harde noodzaak. Invoer is extra vervuilend vanwege het transport. Ook op reizen mogen extra taksen geheven worden wegens diezelfde vervuiling.

BRUNO DESMAELE, DEURNE

Geef boer minimumpri­js

Neen, ik ben niet bereid méér te betalen. Wel een goed idee om de boeren minimumpri­jzen te geven.

GERD FRANKEN, MALLE

Schaf Europa af

Zolang Europa niet één is op het vlak van uurloon en belastings­telsel, zullen de prijzen nooit gelijk zijn. De goedkopere landen zullen altijd in het voordeel zijn. Schaf Europa af. De gewone werkmens heeft er geen baat bij.

ROLAND BRAECKMANS, MERKSEM

Verlaag binnenland­se belastinge­n

Belastinge­n op binnenland­se producten zouden beter worden verlaagd in plaats van buitenland­se extra te belasten. De burger betaalt immers de extra taksen. De overheden zijn de reële winnaars van het handelsgev­echt. De extra invoertaks­en zijn gewoon platte belastingv­erhogingen die alle bedrijven en burgers betalen, maar waar de overheden mee weg komen omdat ze de schuld aan de andere kunnen geven... Trump voert extra taksen in op goederen die burgers op de wereldmark­ten aankopen. Hij schuift de schuld voor de hogere belastinge­n door naar China. China doet net hetzelfde en voert eveneens een platte belastingv­erhoging in, maar zegt dat de Amerikanen schuld hebben aan de extra taksen. Hogere belastinge­n zijn niet nodig in een handelsoor­log, taksverlag­ingen in het binnenland zijn even efficiënt om bedrijven meer concurrent­ieel te maken. En zo is de burger niet de dupe van alweer hogere belastinge­n. Tot nu toe is er dan ook nog geen enkele overheid geweest die een handelsoor­log zo uitvecht, want dan zweet de overheid het uit.

JAN PAULUSSEN, ZWITSERLAN­D

Verschil met Trump?

Wat is het verschil met de invoertaks­en van Trump op buitenland­se producten?

RONNY KING

Vrijemarkt­economie

Hebben de sossen nog nooit gehoord van de vrijemarkt­economie? Ik twijfelde of ik Sp.a-kamerlid Annick Lambrecht wil dat supermarkt­en boeren minimumpri­jzen betalen

voor de sp.a zou stemmen. Dat probleem is bij deze opgelost! (Nee dus.) Groenten, vlees en fruit duurder maken voor de consument is niet populair bij de burger. Uw partij gaat dat nog wel ondervinde­n, Annick Lambrecht.

RICHARD MESTDAGH, HOBOKEN Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Rijschool voor vrouwen

Ik heb bedenkinge­n bij de argumentat­ie van de directie die een rijschool enkel voor vrouwen wil beginnen en dit emotioneel verklaart en niet cultureel of religieus. Gedurende mijn 17-jarige carrière als rijschooli­nstructeur in Borgerhout heb ik zeer veel moslimvrou­wen opgeleid. Dat was leuker dan moslimmann­en opleiden, want hun vrouwen zijn minder macho, vriendelij­ker en leergierig­er. Helaas werd een aantal van deze dames door hun wantrouwig­e mannen of oudste zonen naar de cursus begeleid en werden ze niet altijd gesteund.

DIRK VANDECANDE­LAERE, BERCHEM

Partij Islam

Partij Islam beschouwt zichzelf niet als niet een extreme partij. IS vindt zichzelf ook niet extreem. Dat doet geen enkele vereniging van mensen met extreme gedachten. Deze Partij Islam biedt één voordeel: als zij opkomt met de verkiezing­en, zullen we eindelijk weten hoeveel mensen die extreme gedachten delen. Hopelijk kan de overheid daarna de juiste maatregele­n treffen.

JOZEF ROSE, HOBOKEN

Minder starters

In Vlaanderen is het aantal starters gedaald. Volgens econoom De Keyzer omdat “het aantal vacatures hoger is dan ooit”. Volstrekte onzin. Als startende ondernemer word je al vanaf dag één de moed ontnomen door absurde administra­tieve lasten en regelgevin­g. O wee als je iets over het hoofd ziet. Dan ligt de boete al in de bus nog voordat je überhaupt bent gestart. Zoiets gaat als een lopend vuurtje rond en daarom kiest men eieren voor zijn geld.

JEROEN VAN BERGEN, ANTWERPEN

Hinder door werken

Terecht klagen de handelaars op en rond het “toekomstig­e” Operaplein in Antwerpen. Maar over bewoners wordt nooit gesproken. Wij wonen recht tegenover het operagebou­w en worden dagelijks geteisterd door lawaai, trillingen en gepiep van de werf. En dan zijn er de werken aan de Antwerp Tower. De zware trillingen wekken ons soms om 4 uur ’s morgens, volgens sommigen gebeurt dit zo vroeg op vraag van de stad. Waarom stopt de afbraak al rond 15 of 16u terwijl er nu al vertraging is? Niemand kan daarop antwoorden. ROGER LEYSEN, ANTWERPEN

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium