Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Druk op Bölöni stijgt bij misnoegde fans na pandoering tegen Sint-Truiden

Antwerp gaat zwaar onderuit in Sint-Truiden en heeft week om zich te herpakken tegen stadsrivaa­l

- STIJN DRUANT, PETER GORIS

Met een schamele 8 op 33 sinds de winterstop, amper één zege (tegen Eupen) en een desastreuz­e start in Play-off 2 (één punt en zeven tegengoals in twee wedstrijde­n) begint Antwerp FC aan de voorbereid­ing van de derby tegen Beerschot Wilrijk volgende week. En stijgt de druk op Bölöni, zeker bij de stilaan misnoegde fans. Al ziet de Roemeen geen dreigend onweer. “Die derby is toch niet de belangrijk­ste wedstrijd voor de carrière van mijn spelers, hoop ik?” Er is nog werk aan de winkel op de Bosuil, komende week.

Het gaat slecht, zéér slecht met Antwerp in Play-off 2. Na het gelijkspel in eigen huis tegen Oostende ging de Great Old helemaal met de billen bloot op het veld van Sint-Truiden: 4-0. Toegegeven, een halve helft kon Antwerp een vuist maken, maar eens op achterstan­d ging het van kwaad naar erger. “We begonnen niet slecht, kregen zelfs enkele kansjes, maar kwamen wel 1-0 achter”, zag de mee zwalpende Geoffry Hairemans. Maar toen Arslanagic de 2-0 als cadeautje met een grote strik errond aanbood, verzoop het kalf snel helemaal. “Toen hebben we het laten gaan”, zag ook Hairemans. “Te veel willen aanvallen en te weinig verdedigd, dan weet je dat je er vier kunt binnen krijgen.”

Boloni had het ook gezien. “We spelen 25 minuten goed in de eerste helft en ook in het begin van de tweede helft, maar de rest van de wedstrijd zijn we volledig in elkaar gezakt. SintTruide­n heeft ons een les gegeven in snelheid, kracht en efficiënti­e. Pas op, een betere ploeg gaat de mogelijkhe­den die we hadden, in onze goede momenten, wél kunnen benutten. Maar dat waren wij dus niet.”

En na de drie tegen Oostende nog eens vier tegendoelp­unten op de teller. Bölöni zucht: “En het kon zelfs meer zijn dan 4-0. Felicitere­n ga ik mijn ploeg niet doen, nee.”

Schaamrood

Met het schaamrood op de wangen en met de staart tussen de benen stapte de kern van Bölöni weer de bus op. En dat voor de ogen van meer dan duizend meegereisd­e Antwerpsup­porters, die een wanvertoni­ng tegen Beerschot Wilrijk komende zondag op de Bosuil niet zullen tolereren. Maar of ook Laszlo Bölöni dat begrijpt? De Roemeen gaf de voorbije weken echter al meermaals aan dat de dubbele confrontat­ie met stadsrivaa­l Beerschot Wilrijk voor hem een ‘wedstrijd als een ander’ is. En ook na de dreun tegen Sint-Truiden fronst hij de wenkbrauwe­n als de derby ter sprake komt. “Ik blijf het nogal moeilijk hebben om te begrijpen waarom die lokale derby zo belangrijk is. Die derby gaat toch niet de belangrijk­ste wedstrijd voor de carrière van mijn spelers zijn, mag ik hopen? En ook niet meteen voor de geschieden­is van de club, lijkt me. Maar bon, voor de supporters is dit blijkbaar wél belangrijk. En ik snap dat. En in die zin komt deze nederlaag op een slecht moment. Het gaat niet eenvoudig zijn om het hoofd op te richten komende week.”

Geoffry Hairemans weet het. “We mogen onszelf echt niet nóg meer belachelij­k gaan maken, want na die één op zes moeten we daar voor oppassen. Alles zal dus snel anders moeten, te beginnen tegen Beerschot Wilrijk.” Zijn rood-wit hart is er echter klaar voor. “Ik ben ervan overtuigd dat iedereen weer scherp zal staan tegen zondag. Nu moeten we tonen dat we wel willen en kunnen, en tegen Beerschot Wilrijk wordt het nog eens extra speciaal.”

Hij stelt de supporters gerust. “De coach wil de derby misschien wat minimalise­ren, maar de groep beseft écht wel hoe belangrijk die match is voor de supporters. We moeten thuis eens winnen, zeker omdat Beerschot Wilrijk ook nog eens een club uit 1B is. Verliezen zou een grote schande zijn.”

Dat weet ook aanvoerder Faris Haroun, die er bijna acht jaar geleden bij was toen het toenmalige GBA met 1-0 kwam verliezen op de Bosuil in de laatste - vriendscha­ppelijke - derby. Toen stond Haroun echter in het paars-witte, verliezend­e kamp. “Zondag moeten we opletten dat het weer geen circus wordt”, beseft Haroun als geen ander. “Het moét anders. We moeten onze fierheid terugkrijg­en. Akkoord, dit is Play-off 2, en de coach probeert wel wat uit. Maar Antwerp moet elke week een ploeg kunnen opstellen die goed genoeg is om punten te pakken en zelfs te winnen. En zondag mag er iets extra’s bij. Het besef is er, zeker omdat we weten hoe de derby leeft bij de supporters. We hebben nu een week om het vuur opnieuw in de groep te krijgen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium