Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met tranen in de ogen naar huis”

Lierse dancing La Rocca sluit na dertig jaar de deuren: danstempel hele weekend afgeladen vol

-

Het werd een weekend vol emotie in de Lierse dancing La Rocca. Na dertig jaar houdt de iconische club op te bestaan. Voor het afscheidsw­eekend zakten heel wat fans van het eerste uur af. Om nog een keer de sfeer te kunnen opsnuiven.

Precies dertig jaar na het ontstaan van dancing La Rocca trok oprichter Wim Van Ouytsel de stekker vanochtend definitief uit het stopcontac­t. “Met een krop in de keel. Er werd een heel weekend gefeest en gevierd, maar het valt mij zwaar om La Rocca los te laten. Voor mij was dit eigenlijk geen viering. Meer dan de helft van mijn leven heb ik in deze zaak gestoken”, vertelde een zichtbaar aangeslage­n Van Ouytsel. “Ik had ook een speech voorbereid. Normaal gezien heb ik totaal geen podiumangs­t, maar nu toch wel. Ik hoop dat ik iedereen zonder stokkende stem of zonder tranen in de ogen kan toespreken. Uiteindeli­jk is La Rocca mijn kindje. Een kindje dat ophoudt met te bestaan.

Let’s kiss and say goodbye.”

Alleen op Ibiza

Drie dagen lang zat de Lierse danstempel afgeladen vol. Veel jonge mensen wilden het laatste weekend van La Rocca meemaken, maar er waren ook opvallend veel oudere mensen. “Ik kom hier al vanaf de eerste dag”, vertelt de 63-jarige Toon Antoni uit Edegem. “Gewoon omdat de sfeer zo speciaal en uniek is. Het is enorm spijtig dat er een einde komt aan La Rocca. Maar ik heb me voorgenome­n om het hele weekend te blijven feesten en te genieten. Ik zal hier blijven tot de deur maandagvoo­rmiddag definitief sluit. Gelukkig heb ik hier de voorbije jaren veel foto’s gemaakt. Foto’s die ik enorm zal koesteren.”

Ook Frans De Rijbel (51) uit Aalst was een van de vaste klanten. “Dit weekend telde maar één ding: zo veel mogelijk genieten, want de sfeer en de muziek van La Rocca zal nooit meer terugkomen. Deze muziek hoor je alleen op Ibiza en in La Rocca. Als ik hier straks buiten stap, zal het met een klein hartje zijn. De deur achter me dichttrekk­en en beseffen dat het de laatste keer geweest is, het zal emotioneel zwaar worden. Niet alleen voor mij, maar voor heel wat mensen. Het allemaal nog één keer meemaken en dan met tranen in de ogen naar huis rijden.”

Geen alternatie­f

Simonne Leonard uit Sint-Job (52) kent La Rocca al vanaf de start. “Jarenlang zat ik hier elk weekend. Ik wou echt nog eens langskomen voor dat laatste weekend. Nog een keer de sfeer opsnuiven, nog een keer genieten van de muziek en die waanzinnig­e ambiance. En dan het afscheid. Tranen zullen er wellicht wel komen, want het is definitief. Nooit nog zullen we naar La Rocca kunnen gaan. En er is ook geen alternatie­f. Geen enkele andere dancing kan aan La Rocca tippen.”

Hoewel de dancing definitief gestopt is, kan het gebouw de komende maanden wel nog gebruikt worden voor evenemente­n. Wellicht in het najaar zal alles tegen de vlakte gaan en start de bouw van twee winkels en een evenemente­nhal op de eerste verdieping.

 ?? FOTO'S JORIS HERREGODS ?? Nog een laatste keer alles geven. De sfeer zat er het hele weekend goed in.
FOTO'S JORIS HERREGODS Nog een laatste keer alles geven. De sfeer zat er het hele weekend goed in.
 ??  ?? Goodbye!Ook het laatste weekend lokte mooi volk.
Goodbye!Ook het laatste weekend lokte mooi volk.
 ??  ??
 ??  ?? Toon Antoni.
Toon Antoni.
 ??  ?? Frans De Rijbel.
Frans De Rijbel.
 ??  ?? Simonne Leonard.
Simonne Leonard.
 ??  ?? Voor de dj’s was het eveneens een apart weekend.
Voor de dj’s was het eveneens een apart weekend.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium