Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Waarom kwam Greg mij halen?”

-

Geen superbenen, maar toch de vijfde plaats en een etentje op kosten van Wout van Aert. Jasper Stuyven deed een plaats minder goed dan vorig jaar, maar kon net zo goed op het podium hebben gestaan. “Jammer dat Greg in de slotkilome­ters per se het gat op mij wilde dichten.”

Waarom reageert niemand op de uitval van Sagan op 53 kilometer van de finish?

“Het was een vreemd moment toen hij aanging. Iedereen keek naar elkaar. Ik had geen superbenen en vond dat het dan ook niet aan mij was om als eerste of enige te reageren. Hij ging ook alleen en het was nog heel ver tot aan de finish. Toen hij al twintig seconden voorsprong had, voelde ik dat het toch het moment was om iets te proberen. Dat dacht blijkbaar ook Wout, want we vielen op hetzelfde moment aan. We keken elkaar aan, bliezen eens en zijn dan vol beginnen rijden. We hoopten snel naar Sagan te kunnen rijden en dan even in zijn wiel te kunnen recuperere­n. We kwamen tot op tien seconden, maar daar bleef het bij. Toen de andere favorieten Wout en mij inhaalden op 42 kilometer van de streep, dacht ik dat we nog met zijn zessen naar Sagan konden rijden. Maar ook dat lukte niet. In no time verloren we dertig

seconden. Toen wist ik dat we voor het podium reden.” Waarom sta je uiteindeli­jk niet op het podium?

“Terpstra was de sterkste man in onze groep. Ik wist dat hij nog zou proberen aanvallen om op het podium te staan. In de laatste vijf kilometer liet hij plots een gaatje van tien meter. Mijn moment, dus. Ik speelde alles of niks, maar Greg wilde blijkbaar per se het gat op mij dichtrijde­n. Dat is zijn recht, maar ook hij moet toch gevoeld hebben dat Terpstra de betere was? Dan moet hij dat gat toch door Terpstra laten dichtrijde­n? Ik vond dat een heel vreemd manoeuvre van Greg. Toen hij mij bijhaalde, sprong Terpstra uiteraard meteen van achter onze rug weg.”

Ben je ontgoochel­d of toch tevreden?

“Gezien mijn niet-superbenen ben ik zeker tevreden met de vijfde plaats. Op dit moment ben ik total

loss, maar normaal start ik zondag ook nog in de Amstel. Maar eerst ga ik de komende dagen wat recuperere­n. Vanavond staat er een restaurant­bezoek met mijn vriendin Elke, Wout van Aert en zijn vriendin Sarah op het menu. We hadden afgesproke­n dat diegene met het minste resultaat in Roubaix het etentje zou betalen. Ik kijk er naar uit, Wout.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium