Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maaseik is al zeker van thuisvoord­eel in finale

-

De vierde speeldag in de playoffs bevestigde het overwicht van Maaseik. Ook in Roeselare pakten de Limburgers de volle buit, waardoor ze met een twaalf op twaalf en nog twee matchen te spelen al zeker zijn van het thuisvoord­eel in finale. “Dit geeft vertrouwen, maar de finale moet nog altijd gespeeld worden”, aldus Jolan Cox.

Roeselare moest het voor de derde keer op rij doen zonder eerste spelverdel­er Angel Trinidad, die nog altijd last heeft van een rugblessur­e. Noliko was met een nipte 24-26 op voorsprong gekomen na een door de tweede scheidsrec­hter gefloten netfout, die door de thuisploeg fel werd aangevocht­en. Ook in het verdere wedstrijdv­erloop zou Knack zich trouwens nog enkele keren benadeeld voelen door de leiding.

Kleine verschille­n In de tweede beurt strandde de

Maaseikse opposite Sebastian Gevert nogal knullig in het net met de 19-14 op het scorebord als gevolg. Gevert mocht prompt plaatsmake­n voor Jolan Cox en die bewees meteen zijn meerwaarde. “Na een uitzichtlo­ze 23-17 drongen we nog fel aan”, doet Cox het relaas. “Het werd uiteindeli­jk 25-23, maar die remonte stimuleerd­e ons om te blijven geloven in de winstkanse­n. Er volgden nog twee spannende sets op het scherp van de snee, waarin we het telkens met het kleinste verschil haalden.”Of Cox dan geprikkeld was dat hij alweer op de bank moest starten? Dat is misschien een te zwaar woord, maar op de bank voelt niemand zich goed.”

De 1-3-overwinnin­g maakt dat Maaseik het maximum behoudt en al zeker is van het thuisvoord­eel in de finale. “Dat geeft natuurlijk wel vertrouwen”, besluit Cox. “Maar de finale moet nog altijd gespeeld worden. Ik denk dat we gewoon best op dit elan doorgaan.”

SETSTANDEN: 24-26, 25-23, 23-25, 25-27

 ?? VDB ?? Roeselare kan een smash van Tammemaa niet afweren.FOTO
VDB Roeselare kan een smash van Tammemaa niet afweren.FOTO
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium