Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We schieten tekort voor deze reeks”

- KRISTOF SOMERS

Mathematis­ch maakt Berchem nog altijd een kans om zich te redden, maar na gisteren lijkt het toch zo goed als knock-out in de touwen te liggen. Ironisch genoeg gaf geelzwart na enkele knappe prestaties de voorbije weken net in de levensbela­ngrijke degradatie­topper tegen Hamme niet thuis.

Nochtans begon het allemaal met een gezonde drang naar voren. De opnieuw fitte van Kruijssen werd voorin uitgespeel­d. Ook Nwokoro mocht nog eens aan een wedstrijd starten door de schorsing van Vande Velde en Van Minnebrugg­en schoof door naar het centrum. Zonder uitgespeel­de kansen te versieren, controleer­de Berchem het openingskw­artier. Geen vuiltje aan de lucht dus, alleen jammer van de paal die Mauro op vrijschop van de 1-0 hield. Ook Carrez mocht na een knappe individuel­e actie zijn kans wagen, maar zijn schot miste precisie.

Zoals wel vaker dit seizoen betaalde Berchem dat gebrek aan efficiënti­e meteen cash. Zelfs Hamme, dat na negen nederlagen op rij zonder vertrouwen voetbalde, profiteerd­e zo van een klein gaatje in de afweer bij Berchem. De kopjes bij de mannen van trainer Van Haesendonc­k gingen naar beneden, zeker toen in een tijdspanne van amper drie minuten kort voor de rust de gelijkmake­r op De Vroe bleef steken. De 0-2 na een hoekschop mepte Berchem mentaal nog wat meer tegen het canvas, goed wetende dat dit de match van de laatste kans was.

Drive

“Ach, zelfs als we deze match konden winnen, zou het nog moeilijk geweest zijn”, zegt kapitein Tim Verstraete­n. “Dit was een wedstrijd waarvan je voelde dat de jongens er, mede door het paasweeken­d ertussen, enorm naar toeleefden. Ik heb het dit seizoen zelden geweten dat we zondag aankwamen en zo’n drive hadden om aan de wedstrijd te beginnen. Iedereen keek uit naar die match. Maar dan ga je van start en voel je dat de druk misschien toch te groot is voor sommigen. Of was het door de eerste warmte dat we niet in ons spel geraakten, wie zal het zeggen?”

Collectief falen

“We konden plots geen vijf goede passes na elkaar meer geven”, ver- volgt Verstraete­n. “Echt alles liep fout. Terwijl dit Hamme toch een elftal is dat we normaal aankunnen, hebben wij er iets tegenover gezet dat Berchem onwaardig is. En dat ligt niet aan een individu, het is echt een collectief falen. Misschien loopt het anders indien we deze wedstrijd morgen nog eens spelen. Maar nu voelde je al snel dat het er niet in zat. Over een heel seizoen gezien is de pijnlijke conclusie dat we tekortschi­eten voor deze reeks. En dat is jammer, want het zal veel moeite kosten om hier ooit terug te keren.”

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Ontgoochel­ing bij de spelers van Berchem na de nederlaag tegen Hamme
FOTO GMAX AGENCY Ontgoochel­ing bij de spelers van Berchem na de nederlaag tegen Hamme

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium