Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wil Rupel Boom mee aan de titel helpen”

- PETER NYS

Rupel Boom haalde zaterdag zwaar uit op bezoek bij Ronse. De Steenbakke­rs wonnen met forfaitcij­fers en zijn op drie speeldagen van het einde virtueel leider in de tweede amateurkla­sse B. “Als wij er zondag in slagen om Harelbeke te kloppen, komen we alleen aan de leiding met één punt voorsprong op Mandel.”

Trainer Urbain Spaenhoven had enkele verrassing­en in petto voor de match op Ronse. Zo mocht Dean Doncos starten en begon Adesanya op de bank. De jonge spits bedankte met twee goals. “Ik ben zeer blij met deze kans”, stelt Doncos. “We zijn nog volop in de running voor de titel. Het feit dat de coach me nu opstelt, geeft aan dat hij echt in mij gelooft. Mochten we ergens in de middenmoot staan, zou het logisch zijn dat er al eens iets uitgeprobe­erd wordt met het oog op volgend seizoen. Maar in onze situatie is het niet meteen de bedoeling om te experiment­eren. Ik ga er dus van uit dat de trainer van mening is dat ik op dit moment echt mijn plaats verdien. Dat ik dan meteen twee keer kan scoren, is uiteraard mooi meegenomen. Dat geeft me vertrouwen.”

Titelmatch

Rupel Boom won met sprekend gemak van een ploeg die thuis normaal sterk voor de dag komt. “Ronse heeft de op twee na beste defensie van de reeks. Dan is zo’n 0-5 inderdaad wel een straf resultaat. We hebben het onszelf gemakkelij­k gemaakt door heel sterk te starten. Na amper vijf minuten was het al 0-2. Als je dan geconcentr­eerd blijft, kan er niet veel meer gebeuren.”

Door de nederlaag van Petegem zijn de Bomenaren zelfs virtueel leider. “Klopt. Mandel staat voorlopig aan kop, maar zij hebben een match meer gespeeld. Zij werkten hun wedstrijd van volgende week al in het Paasweeken­d af. Als wij er zondag in slagen om Harelbeke te kloppen, komen we alleen aan de leiding met één punt voorsprong op Mandel. En dan wordt het wel zeer spannend, want de week nadien trekken we naar Mandel. In principe zal dat de match zijn die over de titel beslist.”

Doncos wordt de spits van de toekomst genoemd voor Rupel Boom. Geeft dat extra druk? “Zo voel ik dat niet aan”, zegt hij zelf. “Ik train al twee seizoenen mee met deze groep en heb in die periode veel bijgeleerd. Het is tijd om een nieuwe stap te zetten. Adesanya en Nkomb vertrekken na dit seizoen, maar er komt sowieso nog een nieuwe spits bij. Ik zal het niet op een presenteer­blaadje krijgen en zal moeten vechten voor mijn plaats. Maar ik ben er klaar voor. En het feit dat de coach nu al voor mij kiest, geeft me enorm veel vertrouwen. Ik hoop dat ik Rupel Boom mee naar de titel kan loodsen.”

 ?? FOTO GMAX ?? Dean Doncos hier op archiefbee­ld tegen Braet van Bornem  mocht starten én scoorde voor Rupel Boom.
FOTO GMAX Dean Doncos hier op archiefbee­ld tegen Braet van Bornem mocht starten én scoorde voor Rupel Boom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium