Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We wisten dat het een lastig seizoen zou worden”

Lint kan degradatie niet meer ontlopen

- GINO VAN LOOY

In een heus degradatie­duel deed Burcht een goede zaak voor het behoud, terwijl voor Lint de kous af is en de degradatie naar derde provincial­e vaststaat. Na vier seizoenen in tweede komt dat hard aan, maar aanvoerder Sam Bossyns van Lint had het al langer zien aankomen.

“Vandaag staat de degradatie mathematis­ch vast, maar we wisten natuurlijk al langer dat we naar derde zouden zakken”, zegt Bossyns. “Tegen Burcht was het een weinig hoogstaand­e match waarin we misschien wel een punt verdiend hadden. Maar daarmee waren we ook niet veel opgeschote­n.”

Bossyns was weliswaar ontgoochel­d, maar kon de degradatie wel plaatsen. “Voor het seizoen wisten we al dat het moeilijk zou worden omdat er veel spelers vertrokken waren. Een deel van de nieuwkomer­s viel dan ook nog eens geblesseer­d uit, wat het er niet makkelijke­r op maakte. Degraderen is natuurlijk nooit leuk en al zeker niet na vier seizoenen in tweede provincial­e. Volgend seizoen in derde wordt het een nieuw verhaal. We moeten ervoor zorgen dat we een goed team tussen de lijnen kunnen brengen, want een heleboel spelers gaat de club verlaten. We moeten dan mikken op een plaats in de top vijf, dat lijkt me realistisc­h. Zelf blijf ik bij Lint. Ik vind het niet zo’n drama om in derde te gaan spelen.”

Burcht volgende week zeker van behoud?

Burchttrai­ner Sven Pirot was opgelucht na de zege tegen Lint. “Deze match moesten we winnen om het behoud te kun- nen verzekeren. Bij 2-0 leek de zege binnen, maar na de 2-1 kostte het ons bloed, zweet en tranen om de overwinnin­g veilig te stellen (lacht). Als we volgende week tegen Mariaburg winnen, denk ik dat het behoud een feit is. Dat zou voor ons een heel groot succes zijn, want na onze promotie was de ploeg niet veel versterkt. Voor ons is het behoud bijna zo mooi als een titel in vierde provincial­e.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Ontgoochel­ing bij doelman Schrijvers (rechts) en maats: Lint degradeert.
FOTO GOYVAERTS Ontgoochel­ing bij doelman Schrijvers (rechts) en maats: Lint degradeert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium