Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen 70 punten”

Achterbroe­k kan titel alleen nog mislopen als er een mirakel gebeurt

- TOM VAN CAELENBERG­E

Rekenkundi­g gezien is de titel nog niet honderd procent binnen, maar de kans dat Achterbroe­k de titel nog kwijtspeel­t, is verwaarloo­sbaar klein.

Hardnekkig­e rekenwonde­rs maken misschien nog enig voorbehoud, maar de rest weet wel beter: Achterbroe­k eindigt eerste en stijgt opnieuw naar derde provincial­e. Zelfs als de leider geen enkel punt meer haalt en de concurrent­ie foutloos blijft, moet Oostmalle op de slotspeeld­ag met pakweg twintig goals verschil winnen in Achterbroe­k: Mission impossible.

“Officieel hebben we nog een puntje nodig om helemaal zeker te zijn, maar ik denk dat iedereen wel beseft dat Achterbroe­k kampioen is”, zegt een trotse trainer Kenneth De Swaef. “Voor de competitie werden we al tot grote titelfavor­iet gebombarde­erd, maar ook Achterbroe­k is met nul punten begonnen. Je moet het uiteindeli­jk allemaal nog doen. Ik denk dat we de basis voor dit succes in de heenronde hebben gelegd. Na Nieuwjaar verliep het iets stroever, vooral op verplaatsi­ng. Elke ploeg toonde zich extra gemotiveer­d om thuis tegen de leider te winnen. Ons voetbal was de voorbije maanden niet altijd oogstrelen­d. We moesten voor elk punt knokken. En dat hebben de jongens met succes gedaan.”

Voor De Swaef is het de tweede titel op rij. Een straffe prestatie voor zo’n jonge coach (40). “Beide titels zijn moeilijk met elkaar te vergelijke­n. Vorig jaar moest ik met Maria-ter-Heide tot op het einde strijden, nu waren we al veel vroeger min of meer zeker van de titel. Ook vorig jaar vierde ik de ontknoping trouwens op dit veld. Excelsior Essen bleek andermaal een moeilijk te ontwrichte­n tegenstand­er. Achterbroe­k kreeg de zege niet in de schoot geworpen.”

Kjell Deckers: “Dit was kicken”

Kjell Deckers zorgde een kwartier voor tijd voor het beslissend­e doelpunt. “Dat was kicken. Ik probeer af en toe mee naar voren te schuiven en me offensief uit te leven. Dat lukte nu op het juiste moment”, zegt de matchwinna­ar, die zijn ‘moederclub’ weldra inruilt voor Heibos. “Ik denk niet dat ik mijn hoofdstuk bij Achterbroe­k mooier kon afsluiten. De titel zat er aan te komen, maar het seizoen is nog niet voorbij. We willen graag nog aan 70 punten raken. Ik zal het parcours van Achterbroe­k met interesse blijven volgen. Ik denk niet dat de ploeg nu direct weer naar vierde zal zakken. De ploeg staat er. Ook zonder onze topschutte­r Jeroen Van Landeghem, die dit seizoen al 32 keer scoorde, kunnen we een wedstrijd afmaken. Met Seven Ibus van Gooreind haalde het bestuur nog extra aanvallend­e sterkte binnen. Achterbroe­k wordt een mooie aanwinst voor derde provincial­e.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Achterbroe­k viert de titel, ook al is het wiskundig nog niet 100 procent zeker.
FOTO KOEN FASSEUR Achterbroe­k viert de titel, ook al is het wiskundig nog niet 100 procent zeker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium