Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Peborgh evenaart persoonlij­k record

- (basp)

Nick Van Peborgh liep zondag in Berlijn een beresterke halve marathon. In een sterk veld finishte de 34-jarige Ekerenaar als vijftiende. Hij evenaarde zijn persoonlij­k record van 1u04'02.

Op 20 maart 2016 klokte Van Peborgh in de halve marathon van Venlo 1u04'02. Zondag in Berlijn deed hij dat nog eens over. “Ik liep exact dezelfde tijd als mijn persoonlij­k record van twee jaar geleden. Heel straf”, zegt de vijfvoudig winnaar van de Antwerp Ten Miles. Na afloop bleef hij toch zitten met een dubbel gevoel. “Ik had graag wat sneller gelopen. Het was een unieke kans, er zat veel meer in. De temperatuu­r was perfect, maar er stond heel veel wind. De laatste 10 km kreeg ik de wind op kop. Jammer genoeg moest ik 16 km in mijn eentje lopen. De hazen, die tempo maakten voor de Duitser Philipp Pflieger, gingen te rap voor mij. Het was na 5 km afzakken of mezelf kapot lopen. Ik zag mijn voorsprong op het recordsche­ma langzaam wegsmelten. Ik heb nog 16 km gevochten tot het einde. Maar wat kan ik doen? Zelf een haas zoeken? Ik ken weinig mensen die aan een vlak tempo 10 km kunnen lopen in 29'50 én dan nog zouden willen hazen. Maar dit toont wel aan dat 1u03'30 realistisc­h is in een goeie race.”

Twee weken voor de Antwerp 10 Miles, verkeert Van Peborgh in bloedvorm. “De conditie is zeker goed, al zat ik nog niet echt fris. Ik ben net terug van een weekje Portugal, waar ik stevig getraind heb. Ik hoop dat er mooie dingen zitten aan te komen. De Ten Miles van Antwerpen loop ik sowieso. Wat daarna volgt, moet ik nog wat plannen. Mijn wedstrijdp­rogramma op de piste moet ik dringend eens opstellen. Het doel is wel om op mijn 34ste nog één keer vol voor mijn records op de piste, van de 3.000m tot de 10.000m, te gaan. Ik voel op dit moment dat ik beter ben dan de voorbije seizoen. Ik ben weer wat sterker geworden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium