Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alstublief­t

- DOOR PETER GORIS

Beste Geoffry, Faris en Ritchie. Beste Wim, Jerry en alle andere mensen uit de technische en medische staf met roodwitte kilometers op de teller. Beste Jan, Patrick, Dirk, Luc, Paul en alle andere oudgediend­en of leden van de vzw. Beste manusjevan­alles Fons. Beste perschef Thomas. Beste Sacha. Beste Jorn. Beste Sven. Beste Dirk, Michel, Paul, Sven, Brigitta, Thierry, Luc, Ludo, Sandy en Patrick van het Antwerp Clubblad. Beste huisfotogr­aaf Guy. Beste (jonge)dames en heren van de tientallen togen op en rond de Bosuil. Beste dames en heren van de eetkramen rond diezelfde Bosuil. Beste terrein verzorgers. Beste sportschep­en Ludo. Beste voorzitter­s en leden van de meer dan twintig supporters­clubs van Royal Antwerp Football Club. Beste supporters­organisati­es. Beste Club of Pioneers. Beste Antwerp Streetboys en begeleider­s. Beste vrijwillig­ers van de Gfans…

Kunnen jullie alstublief­t de familie Gheysens, sportief directeur D’Onofrio en vooral coach Bölöni en de talloze spelers die nog nooit een Antwerpse burenstrij­d van dichtbij of veraf hebben meegemaakt, waarschuwe­n dat volgende week zondag een hypergemot­iveerd Beerschot Wilrijk, mét coach Marc Brys op kop, op de Bosuil aan de aftrap zal verschijne­n? En uitleggen dat de Antwerpspe­lers best als strijders op de grasmat verschijne­n, om een debacle als zaterdag tegen SintTruide­n te vermijden? Want dat een derby tussen Antwerp en Beerschot Wilrijk, toch zeker in Vlaanderen, dé derby der derby’s is? En dus niet zomaar ‘een wedstrijd’?

De 15.000 aanwezige Antwerpfan­s en hun tienduizen­den collega’s die vanop afstand volgen, danken u bij voorbaat. Net als de Antwerpse politie én het district Deurne, dat een nieuwe heraanleg van de omgeving van het Bosuilstad­ion niet meteen op de agenda had staan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium