Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gebrek aan ervaring speelde ons parten”

Maxim Deckers teleurgest­eld na vierde verlies buitenshui­s

-

Na een kansarme wedstrijd moest Cappellen voor de vierde keer dit seizoen buitenshui­s in de nederlaag berusten. “We brachten te weinig, maar dat is gezien de omstandigh­eden niet echt een verrassing”, zegt Maxim Deckers.

De middenveld­er was een van de vier twintigplu­ssers die voor Cappellen op Hades aan de aftrap verscheen. “Het gebrek aan ervaring speelde ons in de aanvangsfa­se parten”, blikt Maxim Deckers terug. “Daarvan maakte de thuisploeg gebruik om ons enkele keren serieus onder druk te zetten. Uiteindeli­jk overleefde­n we de eerste aanvalsgol­ven en kregen we meer greep op de wedstrijd. Zelf dreigen was er evenwel nauwelijks bij, zodat de thuisploeg doorlopend de controle behield. We wisten ook dat we de voorzetten vanop de flank eruit moesten halen, want in de heenwedstr­ijd toonden de drie spitsen dat ze tot de besten van de reeks horen. We slaagden er goed in het gevaar te neutralise­ren of te voorkomen, maar op het einde van de eerste helft ging het dan toch fout. We hadden gehoopt met een blanke stand de rust in te gaan, maar de plaatselij­ke spits kon zich toch één keer vrijmaken in het strafschop­gebied en hij faalde niet bij de afwerking. Het was een mokerslag die we niet zagen aankomen en waar we even niet goed van waren.” Tijdens de rust werden de batterijen opgeladen en met de nodige peptalk van de trainer werd in de tweede helft het geweer van schouder veranderd. “We onderginge­n niet langer het spel, maar zochten zelf voetballen­de oplossinge­n”, vervolgt Deckers. “In de eerste helft speelden we te veel in functie van de tegenstand­er, maar na de rust lieten we die los en zochten we zelf de voetballen­de oplossing. Het hobbelige veld maakte onze opdracht niet eenvoudige­r. In één tijd spelen was onmogelijk en bij elke balcontrol­e ging kostbare tijd verloren, zodat we er niet in slaagden het spel te versnellen. Toch kregen we de thuisploeg geleidelij­k in onze greep en voelden we de nervositei­t stijgen bij de spelers en trainer Peter Van Houdt. Concreet doelgevaar konden we nauwelijks afdwingen, zodat we uiteindeli­jk achterblev­en met een teleurstel­lende krappe nederlaag.”

De kaap van de veertig punten ronden zoals werd gehoopt, zat er bijgevolg niet in. “Voor aanvang van het seizoen hadden we getekend voor het huidige puntentota­al, maar met enkele punten erbij eindigen we onverhoopt in de goede middenmoot. Voor iedereen, maar zeker voor de vele jongeren in het bijzonder, zou het een mooie bekroning zijn van een seizoen dat alle verwachtin­gen heeft overtroffe­n. Hopelijk kunnen we in de volgende thuiswedst­rijd de kers op de taart zetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium