Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De titeldroom is voor ons nu wel echt voorbij”

Nijlen bijt in het stof op het veld van Wellen en laat zo titel ontglippen

- (givl)

Op het veld van Wellen zag Nijlen de titeldroom verdwijnen. Na een mooie en spannende match verloor Nijlen uiteindeli­jk met 4-2 en moet het zich nu richten op het halen van de eindronde. Wannes Haemels toonde zich ontgoochel­d achteraf.

“Ja, ik ben toch ontgoochel­d”, begint Wannes Haemels. “De titeldroom is nu wel echt weg, hoewel het mathematis­ch nog wel kan, maar daar hou ik geen rekening mee. We waren natuurlijk voor het seizoen geen echte titelkandi­daat, maar eens je in die situatie komt, begin je er wel aan te denken.”

Haemels vond het jammer dat Nijlen na een goede match het onderspit moest delven.

“We waren de hele match de evenknie van Wellen. We kwamen snel 2-0 achter, maar het was niet dat we weggespeel­d werden. Ook de tweede helft hebben we Wellen het vuur aan de schenen kunnen leggen, maar op twee minuten beslisten ze de match. We zijn blijven strijden en na de 4-2 hebben we ook nog kansen gehad op 4-3. Maar het mocht niet zijn vandaag.”

Wie er ook kampioen wordt, Nijlen werd er zeker niet door overklast dit seizoen.

“Tegen alle ploegen uit de top zes hebben we punten gepakt. We pakten tegen de topploegen meer punten dan tegen de ploegen onderin. Alleen op Houtvenne verloren we met 6-0, voor de rest lagen we nooit onder. Maar we hebben er hoe dan ook een geslaagd seizoen opzitten.”

Als toetje volgt misschien nog de eindronde. “Dat wordt een dubbeltje op zijn kant, alle kandidaten staan op een paar punten van elkaar. Wij moeten volgende week tegen Termien, die staan nu nog mee aan de leiding. Dat wordt een match om naar uit te kijken. Want ik denk dat we ons nog wel kunnen opladen voor die extra eindronde matchen. Ook voor onze trouwe en talrijke supporters zou dat een mooi cadeautje zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium