Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bestelwage­n dakwerker leeggeroof­d

Daders halen bestelwage­n die achter gesloten tuinpoort bij vriendin stond helemaal leeg: 5.000 euro foetsie

-

Dieven hebben afgelopen weekend ingebroken in de bestelwage­n van dakwerker Kalle Devadder in de Beukheuvel in Duffel. De daders gingen aan de haal met gereedscha­p ter waarde van 5.000 euro.

Dakwerker Kalle Devadder uit Emblem (Ranst) ging zaterdag naar een etentje met zijn vriendin, die in Duffel woont. Omdat hij al vrij laat was, reed hij met zijn bestelwage­n, in plaats van met zijn auto.

“Normaal gezien zet ik de bestelwage­n altijd in mijn magazijn. Nu voor één keer niet. Ik heb de bestelwage­n achter de woning van mijn vriendin geplaatst en de tuinpoort afgesloten. Toen we ’s avonds terugkwame­n van het etentje, was alles nog in orde. Maar toen we zondagocht­end ontwaakten, stelden we de diefstal vast”, zucht Kalle.

“Het ging om een bestelwage­n met een open laadruimte. De dieven hebben heel wat gereedscha­p gestolen. Twee slijpmolen­s, een wipzaag, kettingzag­en en nog andere zaken. Ik vermoed dat de waarde ervan oploopt tot meer dan 5.000 euro.”

Hulp van collega’s

Het kleinere gereedscha­p lieten de dieven achter. “Met het kleine handgereed­schap kan ik toch een beetje werken, maar ik hoop dat mijn collega’s me de komende dagen wat uit de nood kunHet helpen als ik groter materiaal nodig heb.”

Mogelijk is de diefstal in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 3u gebeurd. “Dan zijn zowel mijn vriendin van iets wakker geworden. Het laatste waar we aan dachten, was dat er op dat ogenblik dieven aan het werk waren. En om te vermijden dat de tuinpoort zou dicht waaien en lawaai zou maken, hebben ze een steen voor de poort gelegd. Zondag stond de poort zelfs nog wagenwijd open.”

Kalle Devadder

Bestolen dakwerker

‘‘Ik werd vorig jaar al slachtoffe­r van een diefstal. Het materiaal dat nu gestolen is, verving de gestolen spullen van toen.’’

De gestolen spullen van Kalle zijn gemerkt met de letters K.D. “Ik ga de komende weken de zoekertjes­sites op het internet afspeuren. Het zou niet de eerste keer zijn dat gestolen spullen te koop worden aangeboden. Misschien dat ik ze dan zo kan recuperere­n en dat de dief kan ontmaskerd worden. Al is het best mogelijk dat de spullen ook voor het buitenland bestemd zijn.”

Nog al eens bestolen

“Ik hoop echt dat mijn gereedscha­p wordt teruggevon­den. Anders wordt het financieel een bittere pil om alles opnieuw aan te kopen. Vorig jaar werd er al gereedscha­p van mij gestolen, toen er werd ingebroken in de bestelwage­n van een collega. Het materiaal dat nu gestolen is, verving de gestolen spullen van toen.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Kalle Devadder bij de bestelwage­n die leeggeroof­d werd.
FOTO JORIS HERREGODS Kalle Devadder bij de bestelwage­n die leeggeroof­d werd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium