Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kattenkwaa­d en Carapils in nieuw eetcafé Barfout

Nieuw eetcafé in Prekersstr­aat pakt uit met gekleurde croque monsieurs en Carapils voor 1 euro

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

Je pijlen richten op jongeren: een evidente keuze is het niet nu het ene studentenc­afé na het andere de boeken neerlegt. “Maar Barfout wordt een schot in de roos.” Carapils voor 1 euro, gekleurde croque monsieurs: hier heeft alles een ‘fout’ kantje. Zelfs een bezoek aan ’t gemak.

Aan hun proefstuk zijn oprichters Bart Feyt (52) en Roland Hendrickx (41) niet toe. De heren namen vorig jaar het nabijgeleg­en Kaffeenini over en Feyt baat daarnaast een broodjesza­ak uit op ’t Zuid en een tennisclub in Reet. “Maar dit is wel de eerste keer dat we een zaak van nul uit de grond stampen”, zegt Feyt. “Omdat het in Kaffeenini altijd goed vol zit en we daardoor best wat volk moesten weigeren, kwamen we op het idee om aan de overkant een nieuwe bar te starten.”

Daarvoor schakelden de twee de hulp in van de bekende interieuro­ntwerper Leo Coolen. “We zijn met hem beginnen te brainstorm­en.” Niet veel later stond Barfout in de stellingen. “Hier krijgt alles een ‘foute’ twist. Het interieur, maar ook het menu”, zegt Feyt.

En dat vergt een statement: Carapils voor 1 euro. “Zelf zijn we grote fan van het ‘landlopers­bier’. Geven we thuis een feestje, dan geven we ook Carapils aan onze gasten. En dat valt altijd in de smaak.”

En wie met een hongertje kampt, waagt zich in Barfout binnenkort aan een gedurfd menu. “We serveren onder meer gekleurde croque monsieurs en hamburgers. We zijn nog volop aan onze gerechten aan het sleutelen, want ook onze spaghetti moet een fout kantje krijgen. Volgende week gaan we het menu uittesten.”

Op 25 april zal de zaak de deuren dan voor het eerst openen. “Ik ben er zeker van dat het een schot in de roos wordt en dat Barfout binnen de twee weken volloopt”, zegt interieuro­ntwerper Leo Coolen. Hij kreeg carte blanche en zette de bar volledig naar zijn hand. “Stort ik me in een project, dan moet ik er helemaal mijn ei in kwijt kunnen. Barfout is precies geworden zoals ik het in mijn hoofd had. We mikken echt op een jeugdig publiek dat graag wat kattenkwaa­d uithaalt. De hele invulling van de bar is daarop gebaseerd. Zo kun je op de zitbanken met stiften tekenen. De overige stoelen dateren uit de jaren zestig en zeventig en zijn allemaal heel erg kleurrijk. En ga je naar het toilet, dan staan daar tv’tjes uit de jaren zestig waarvan er sommige aanspringe­n.”

Ergens in een hoekje is een paspop verborgen die met een niet zo koosjer zaakje bezig lijkt te zijn. “Tegen de muren werd een hele collectie schuifpuzz­eltjes bevestigd. Kom je hier binnen, dan moet dat een beleving zijn, een avontuur. De inrichting is esthetisch mooi en tegelijk écht fout. Net zoals de gerechten”, vertelt Coolen. “Voor het kleuren van onze croque monsieurs, bijvoorbee­ld, gebruiken we een kleurstof die bij ons toegestaan is maar in Zweden verboden. Wat je hier eet, is een beetje dubbel”, lacht hij.

“We serveren tegen heel democratis­che prijzen, maar alles blijft kwaliteits­vol”, zegt Feyt. “Het is altijd een risico om een nieuwe zaak te starten, maar mensen reageren nu al nieuwsgier­ig.” “En het feit dat er Carapils wordt geserveerd, wordt bij de jeugd héél positief ontvangen”, lacht Coolen.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ??
FOTO PATRICK DE ROO
 ?? FOTO'S PATRICK DE ROO ?? Bart feyt (links)en Roland Hendrickx, de zaakvoerde­rs vanKaffeen­ini, openen binnenkort Barfout.
FOTO'S PATRICK DE ROO Bart feyt (links)en Roland Hendrickx, de zaakvoerde­rs vanKaffeen­ini, openen binnenkort Barfout.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium